Πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στο εσωτερικό της Θεσσαλίας σήμερα Σάββατο 03/08/2019, ημέρα κορύφωσης του κύματος υψηλών θερμοκρασιών που ήδη επηρεάζει τη χώρα μας.

Στον παρακάτω χάρτη δίνεται η αναμενόμενη κατανομή των μεγίστων θερμοκρασιών για τη σημερινή ημέρα (Σάββατο, 03/08/2019).

Οι υψηλότερες τιμές αναμένονται στα ανατολικότερα τμήμα του εσωτερικού της Θεσσαλίας, λόγω των δυτικών ανέμων που θα πνέουν και θα δρουν ως καταβάτες, όπου η Λάρισα αναμένεται να φτάσει τους 41-42 οC.

Χαμηλότερες κατά 2-3 οC αναμένονται οι θερμοκρασίες στα δυτικά διαμερίσματα (Τρίκαλα, Καρδίτσα), ενώ στο Βόλο, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κινηθούν στα επίπεδα των 32-33 oC.

Ευνοϊκές για κολύμβηση συνθήκες αναμένονται, τέλος, για τα παράλια του νομού Λάρισας, αλλά και τη Μαγνησία, όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθουν μεταξύ 31-32 oC.

Υποχώρηση του κύματος υψηλών θερμοκρασιών και πτώση της θερμοκρασίας κατά 5-6 οC αναμένουμε την Κυριακή 04/08/2019, με παράλληλη στροφή των ανέμων σε βόρειες διευθύνσεις.

meteo.gr