Περιοδεία στο νομό Αρκαδίας πραγματοποιεί ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΖΙΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης είχε επαφές με παραγωγικούς φορείς του τόπου μεταξύ των οποίων και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρούπη. Ο κ. Τρούπης εξέφρασε στον πρώην υφυπουργό τις ανησυχίες εμπόρων και αγροτών για την αδυναμία παροχής ρευστότητας που είναι κρίσιμη στην παρούσα περίοδο. Επιπρόσθετα, συναντήθηκε με επιχειρηματίες της Τρίπολης λαμβάνοντας τον «σφυγμό» της αγοράς.

Στις επαφές του μεταξύ άλλων ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε πως «δυστυχώς η εικόνα που αποτυπώνει η ίδια η κοινωνία για την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία, απέχει μακράν από τα όσα εμφανίζει η κυβέρνηση. Στην πρόσφατη συζήτηση στη βουλή για το νομοσχέδιο που αφορούσε τις χρηματοδοτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είχα επισημάνει σε όλους τους τόνους πως αυτό στερείται κοινωνικού προσήμου. Ναι μεν προβλέπεται ότι δεν θα υφίστανται εμπράγματες εξασφαλίσεις για τη χορήγηση αυτών των πιστώσεων, πλην όμως θα μπορούν να ζητούνται και να παράσχονται εγγυήσεις. Επίσης, δεν υπάρχει ένα σαφές όριο, μια σαφής πρόβλεψη για το επιτόκιο αυτών των χρηματικών ποσών. Όλα τα παραπάνω όπως καταλαβαίνετε λειτουργούν σε βάρος των μικρομεσαίων δηλαδή της πλειοψηφίας του οικονομικού ιστού της χώρας.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες – οι οποίοι θυμίζω πληρώνονται δύο φορές τον χρόνο – δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία εξήγγειλε η παρούσα κυβέρνηση τον περασμένο Ιανουάριο κι αν αυτό συνεχιστεί και στις μικροπιστώσεις θα είναι καταστροφικό για τον κλάδο».

Σημειώνεται τέλος πως η περιοδεία του κ. Κόκκαλη συνεχίζεται στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.