Άλλους τέσσερις μήνες πίσω , με πιθανή αύξηση του κόστους, πηγαίνει η παράδοση του μεγάρου ΟΥΗΛ που παραδόθηκε το 2014 ως άδειο κέλυφος και σήμερα χρειάζεται να ανοιχτούν ακόμα και τρύπες για να χωρέσουν λειτουργικά τμήματα του έργου όπως για παράδειγμα η μηχανική σκηνή.

Την παράταση ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων στην τελευταία της συνεδρίαση ύστερα από αίτημα του εργολάβου με αιτιολογία την πανδημία.

Δεν είναι όμως η πρώτη. Μία ακόμα είχε δοθεί τον Ιούλιο του 2020 για ενενήντα ημερολογιακές ημέρες, σύμφωνα με την οποία η ολοκλήρωσή του μετατέθηκε από τις 30-09-2020 στις 29-12-2020.

Αυτήν τη φορά, ο ανάδοχος ζητά νέα παράταση ως τις 28-04-2021.

Συγκεκριμένα στις 13-11-2020 με έγγραφό του, ο ανάδοχος του έργου δηλώνει διακοπή των εργασιών λόγω της πανδημίας Covid-19. Εν συνεχεία, ζητείται η παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου, του οποίου η εκτέλεση έληγε στις 29-12-2020, κατά εκατόν είκοσι (120) ημερολογιακές ημέρες.

Όπως επισημάνθηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων «Εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 και των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί, υπήρξε πρόβλημα στην τροφοδοσία των εξειδικευμένων οικοδομικών υλικών που απαιτούνται στο έργο, λόγω της αναστολής λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Για τον λόγο αυτόν ο ανάδοχος προχώρησε σε διακοπή εργασιών.

Δεδομένων των ανωτέρω συνθηκών και λόγω της αβεβαιότητας εξομάλυνσης της κατάστασης είναι αδύνατη η ολοκλήρωση του έργου εντός του προβλεπομένου χρονοδιαγράμματος.

Συνεπώς, ζητείται παράταση της προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου κατά εκατόν είκοσι (120) ημερολογιακές ημέρες, χρονικό διάστημα που μπορεί να απαιτηθεί για την ομαλή και ασφαλή επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων στη χώρα και κατ’ επέκταση των εργασιών του έργου.

Εισηγούμαστε την έγκριση παράτασης της προθεσμίας περάτωσης (συνολική προθεσμία) του έργου κατά εκατόν είκοσι (120) ημερολογιακές ημέρες, «με αναθεώρηση», διότι η καθυστέρηση του συνόλου των εργασιών δεν οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα του αναδόχου.

Ήτοι η ημερομηνία περαίωσης του έργου μετατίθεται από τις 29-12-2020 στις 28-04-2021».

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Λένα Κισσάβου Ελευθερία)