Με αυστηρούς κανόνες και περιορισμούς, όπως και τα Χριστούγεννα, θα εορταστεί φέτος η Πρωτοχρονιά, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός που μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο των κρουσμάτων.

Η αστυνομία σχεδιάζει σαρωτικούς ελέγχους προκειμένου να εξασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων.

Κυβέρνηση και ειδικοί ανησυχούν για τον σταθερά αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων, με τη χώρα να βρίσκεται ήδη σε lockdown 8 εβδομάδες.

Η κυβέρνηση συστήνει ρεβεγιόν σε κλειστό κύκλο, ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα συνωστισμού, τονίζοντας πως δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες.

H απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επομένης, όπως όλες τις άλλες μέρες. Επιπλέον, όπως και τα Χριστούγεννα, απαγορεύονται τα κάλαντα.

Για τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια με παρουσία πιστών: ένας πιστός ανά 15τμ με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.

Όσον αφορά τη μετακίνηση προς τις οικογενειακές συναθροίσεις για τους εορτασμούς, θα πρέπει να αποστέλλουν πρέπει οι πολίτες να αποστέλλουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 ή να υπάρχει η αντίστοιχη βεβαίωση κίνησης.

Με πληροφορίες από naftemporiki.gr