Σήμερα Σάββατο 17 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο κτίριο του παραρτήματος του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας,θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης των νέων ασθενοφόρων στους τομείς του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.
Τα οχήματα είναι μέρος της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το ΕΚΑΒ  που αφορά την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια.

Η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση και πραγματοποιείται επιπλέον της τακτικής κοινωφελούς δράσης του Ιδρύματος.
Συνολικά στο νομό Θεσσαλίας παρελήφθησαν 17 νέα ασθενοφόρα, ενώ εκπαιδεύτηκαν τα πληρώματα πάνω στην τεχνολογία του ιατρικού εξοπλισμού των νέων ασθενοφόρων.
Σημαντική θα είναι πλέον η ενίσχυση της δύναμης ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας με την παραλαβή των 2 νέων κινητών ιατρικών μονάδων (η μία με εξειδικευμένο εξοπλισμό για νεογνά) ενώ 4 ασθενοφόρα είναι 4Χ4 και προορίζονται για τις ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα για την Ελασσόνα, το Πήλιο, την Καλαμπάκα και το Μουζάκι,όπου η μορφολογία του εδάφους και οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν το έργο του ΕΚΑΒ.