Με τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία στην ιστορία του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ορκίστηκε χθες η απόφοιτος πλέον φοιτήτρια Ιωάννα Ναυπλιώτη, η οποία διάβασε και τον όρκο στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας των τελειοφοίτων του Οικονομικού.

Η Ιωάννα Ναυπλιώτη που κατάγεται από το Πλωμάρι της Λέσβου συγκέντρωσε 9,62 βαθμολογία, όταν ο μέσος όρος βαθμού των πτυχίων του Οικονομικού είναι μεταξύ επτά και οκτώ.

Μάλιστα σύμφωνα με την αναφορά από το βήμα στη χθεσινή τελετή του προέδρου του Τμήματος κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη, πρόκειται για τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία στην ιστορία του Τμήματος.

Πώς, όμως, κατάφερε και πέτυχε τόσο καλή βαθμολογία μετά από ακριβώς τέσσερα χρόνια σπουδών; «Είναι ένας συνδυασμός διαφόρων πραγμάτων» απάντησε η απόφοιτος και πρόσθεσε πως «χρειάζεται προσωπική μελέτη, γραφή με επίκληση στη λογική, ωραίο λεξιλόγιο και κατάλληλη ορολογία».

Η ίδια βρήκε ως πολύ ενδιαφέρουσες τις οικονομικές σπουδές με ευρύ πεδίο ενασχόλησης.

«Είμαστε αισιόδοξοι λόγω θέλησης και ελπίζω να βρεθεί και η θέση εργασίας» σημείωσε και πρόσθεσε πως ενδιαφέρεται περισσότερο για τα χρηματοοικονομικά.

Για τα επόμενα σχέδιά της ήδη έχει πετύχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος χρηματοοικονομικής στον Πειραιά.

Από την πλευρά της η επίσης απόφοιτος του Τμήματος από χθες Ελένη Συράκη, καταγόμενη από τη Αγιά Λάρισας, η οποία συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία στο πτυχίο της, με βαθμό 8,35, τόνισε πως χρειάζεται προσπάθεια και επιμονή για να μπορέσει κάποιος φοιτητής να αποφοιτήσει με πολύ καλή βαθμολογία».

Στόχος της είναι η εκπόνηση ενός μεταπτυχιακού, ενδεχομένως και στο εξωτερικό, με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά.

Μάλιστα πρόσθεσε πως από τις συζητήσεις της με άλλους αποφοίτους του Τμήματος η αγωνία για το εργασιακό μέλλον είναι κυρίαρχο συναίσθημα, ωστόσο, «δεν μπορούμε να μη μορφωθούμε και να μη συνεχίσουμε τις σπουδές μας».

Χθες ορκίστηκαν 60 φοιτητές του Οικονομικού από τους 200 περίπου που εισήχθησαν στο Τμήμα πριν τέσσερα χρόνια.

Στην τελετή απηύθυναν χαιρετισμό ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών κ. Γιώργος Κλεφτάρας και ο πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης.

Το πρωί τελέστηκε η ορκωμοσία δεκάδων διδακτόρων και μεταπτυχιακών φοιτητών.

Εφ. Θεσσαλία