Σχεδόν τρία χρόνια από τον ξυλοδαρμό του Λαρισαίου διαιτητή Αθανάσιου Τζήλου, τον Δεκέμβριο 2018, η υπόθεση που είχε απασχολήσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου θα αναβιώσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Τρικάλων στις 4 Νοεμβρίου 2021.

Με βάση και το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, κατηγορούμενοι για «απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» παραπέμπονται ως δράστες δύο κάτοικοι Αθηνών, ένας 46χρονος και ένας 28χρονος, εκ των οποίων ο πρώτος «είναι σεσημασμένος για σωρεία κλοπών και ένοπλων ληστειών σε βάρος τραπεζών». Με βάση τόσο την προανάκριση όσο την κύρια ανάκριση, οι δύο δράστες συνδέονται με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, για να τον εκδικηθούν για τα σφυρίγματά του σε έναν αγώνα Ξάνθης -Ολυμπιακού και να τον εκφοβίσουν για τη συνέχεια.

Η άγρια επίθεση έγινε έξω από το σπίτι του διαιτητή, στη Λάρισα, όπου οι δράστες, οι οποίοι ήταν τρείς με κουκούλες και όλοι τους σωματώδεις, τον έσυραν έξω από το αυτοκίνητό του και τον χτυπούσαν ανελέητα στα χέρια και στα πόδια με σφυρί. 

Το θύμα πρόλαβε να κορνάρει έντονα πριν τον τραβήξουν βίαια έξω από το αμάξι του σπάζοντας το τζάμι, ενώ τα ουρλιαχτά του ξεσήκωσαν τη γειτονιά η οποία ειδοποίησε την αστυνομία, η άφιξη των αστυνομικών έσωσε το άτυχο διαιτητή ακόμα και από ενδεχόμενο θάνατο καθώς οι υπαίτιοι έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Από τους τρείς δράστες συνελήφθη ο 28χρονος και είναι ο μόνος που θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ο 46χρονος διέφυγε και λέγεται ότι κρύβεται κάπου στο εξωτερικό, ενώ ο τρίτος δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Ο 28χρονος ισχυρίζεται ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση και μάλιστα υπέβαλε μήνυση για ψευδή καταμήνυση κατά του διαιτητή Τζήλου και τεσσάρων αστυνομικών ότι κακώς τον ενέπλεξαν. Μήνησε ακόμα και την ιατροδικαστή Λάρισας για ...παράβαση καθήκοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη υπόθεση του είδους που εξιχνιάζεται και αποτελεί μια επιτυχία της αστυνομίας της Λάρισας.

Οι δράστες είχαν επισκεφθεί την πόλη μια εβδομάδα πριν την επίθεση για να κάνουν αυτοψία, και πάντα επέλεγαν τη διαδρομή μέσω Δομοκού η οποία δεν έχει κάμερες.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε ήδη μια φορά τον περασμένο Ιούνιο λόγω της πανδημίας.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα Ελευθερία)