«Η χώρα βαδίζει ολοταχώς προς το τέταρτο μνημόνιο, ως αποτέλεσμα της ανικανότητας, του ερασιτεχνισμού και της ανεπάρκειας της χειρότερης κυβέρνησης, που πέρασε από τη χώρα, μετά την Μεταπολίτευση. Την ίδια στιγμή, που η Ελλάδα βρίσκεται στον χάρτη των επενδύσεων, ολιγωρίες, ιδεοληψίες και απουσία συγκεκριμένου πλάνου, καθιστούν αδύνατη την εκμετάλλευση των ευκαιριών που παρουσιάζονται. Αντί η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, προσπαθώντας να ελαττώσει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που στερούν από την οικονομία το απαραίτητο γι’ αυτήν οξυγόνο, κλείνει το μάτι στους πιο παρωχημένους θεσμούς του παρελθόντος, έχοντας ως στόχο την εξυπηρέτηση ομάδων και συμφερόντων που είναι φιλικά προς αυτήν». 

Με τα λόγια αυτά, ξεκίνησε την ομιλία του, σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Κορίνθου, ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Λαρίσης, κ. Χρήστος Κέλλας, χαρακτηρίζοντας ως “ζημιά αιώνα για τη χώρα”, την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κάνοντας αναφορά στον πρόσφατο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, σχολίασε:

«Ένα νέο συνονθύλευμα προσώπων με την σφραγίδα του κ. Καμμένου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά. Με Υπουργό Οικονομικών, έναν άνθρωπο που έκανε καριέρα ποντάροντας στη δραχμή και τώρα δηλώνει υπέρμαχος του Ευρώ. Και μια αποπομπή, αυτή  του κ. Φίλη, που απέδειξε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο, πως ο Πρωθυπουργός και το στενό του επιτελείο θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας.

Ποια είναι όμως η κοινή συνισταμένη όλων των τραγικών αδιεξόδων της Κυβέρνησης;» 

«Το ψέμα και η εξαπάτηση του ελληνικού λαού, είναι η απάντηση», σημείωσε ο κ. Κέλλας, εξαπολύοντας επίθεση στον Πρωθυπουργό.

«Δεν υπάρχει κοινωνική τάξη που να μην κορόιδεψε ο κ. Τσίπρας. Ψέμα για το μνημόνιο, ψέμα για τις φοροελαφρύνσεις, ψέμα για την μείωση των συντάξεων, ψέμα για το ΕΚΑΣ, ψέμα για τον ΕΝΦΙΑ, ψέμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ψέματα παντού… Και φόροι παντού.. Αύξηση φορολογικών συντελεστών, αύξηση ΦΠΑ 13-23-24%, προκαταβολή φόρου 100%, αύξηση ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, φόρο στον καπνό, φόρο στα καύσιμα, στο αλκοόλ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, αύξηση στο ΦΠΑ στα νησιά».

Παρουσιάζοντας την πρόταση της ΝΔ ο κ. Κέλλας επεσήμανε: 

«Η Νέα Δημοκρατία σε λίγο καιρό θα έρθει αντιμέτωπη με μια νέα ιστορική πρόκληση. Μια από αυτές τις προκλήσεις, που έχει διαχειριστεί πάντα, στις πιο δύσκολες, για τη χώρα, στιγμές. 

Για τον λόγο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα τα στελέχη της παράταξης, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, οργώνουμε την Ελλάδα από τη μια άκρη μέχρι την άλλη, καλώντας τους πολίτες να υπογράψουν μαζί μας την Συμφωνία Αλήθειας. 

Μας ρωτάνε αν θέλουμε εκλογές; Λέμε ναι. Θέλουμε, γιατί κάθε μέρα που περνάει η Ελλάδα βυθίζεται. Γιατί το κόστος των εκλογών είναι μικρότερο από το κόστος παραμονής της Κυβέρνησης.

Για να αλλάξει η Ελλάδα ρότα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ και αυριανός Πρωθυπουργός έχει βάλει ήδη το πλαίσιο της κυβερνητικής μας παρέμβασης:

Μειώνουμε φόρους και εισφορές απελευθερώνοντας πόρους προς όφελος της πραγματικής οικονομίας.

Δημιουργούμε ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον για επενδύσεις.

Μειώνουμε τη γραφειοκρατία, απλουστεύουμε διαδικασίες και βελτιώνουμε το Κράτος.

Και ταυτόχρονα εξασφαλίζουμε ένα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, στοχευμένα σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη. 

Έχοντας κλείσει τους λογαριασμούς μας με το χθες, έχοντας αναγνωρίσει λάθη και παραλείψεις, που πολλές φορές κόστισαν ακριβά, έχοντας διαγνώσει τις παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος, απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους, ανεξαιρέτως, τους πολίτες να στηρίξουν την πορεία και την προσπάθεια της ΝΔ».