Ο επικεφαλής της περιφερειακής κίνησης «Οικολογική Θεσσαλία» Νίκος Πουτσιάκας, επισκέφτηκε το δασαρχείο Βόλου, όπου συναντήθηκε με τον Δασάρχη κ. Νικόλαο Ντίτορα, ώστε να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν την ανάρτηση των δασικών χαρτών στην περιοχή.
Κατά τη συνάντηση είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στον δασικό τομέα στην περιοχή του Βόλου, τα τυχόν προβλήματα που υπάρχουν και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.
Από τη συζήτηση προέκυψε η διαπίστωση ότι ο οι δασικοί χάρτες πρέπει να επικυρωθούν το συντομότερο και να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση.
Όσον αφορά τις θέσεις για την αντιμετώπιση των θεμάτων που έχουν προκύψει, αυτές υπήρξαν σχεδόν ταυτόσημες προκρίνοντας τη διάθεση για άμεση διευθέτηση κάθε προβλήματος που έχει προκύψει.
Από την πλευρά του επικεφαλής της «Οικολογικής Θεσσαλίας» έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα να ενημερωθούν όσο πληρέστερα γίνεται όλοι οι ενδιαφερόμενοι με ενημερωτικές εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν οι φορείς της αυτοδιοίκησης επικουρούμενοι από τα στελέχη των δασικών υπηρεσιών και άλλων θεσμικών φορέων.
Επίσης επισημάνθηκε ότι, το θέμα των δασικών χαρτών είναι, όντως, πολυσύνθετο, αλλά, η τελική επίλυσή του θα συμβάλει καθοριστικά στον αποτελεσματικό χωροταξικό σχεδιασμό, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον .

.