Στην τελευταία του συνεδρίαση (674/24-06-2020) το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, σύμφωνα με το καταστατικό, εξέτασε τις αιτήσεις υποψηφίων για την εγγραφή τους ως δοκίμων μελών που ήταν σε εκκρεμότητα

Μετά την εξέταση των δικαιολογητικών που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι, το Δ.Σ. αποφάσισε:

1.    Να εγγράψει ως δόκιμα μέλη στην ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, τους συναδέλφους Σοφία Σπανού, που εργάζεται στο τηλεοπτικό κανάλι THESSALIATV στη Λάρισα και Βασίλη Κόγια,που εργάζεται στην Εφημερίδα «Έρευνα» Τρικάλων.

Υπενθυμίζεται ότι επί των παραπάνω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί ένσταση προς το ΜικτόΣυμβούλιο εντός προθεσμίας 30 ημερών από σήμερα και το οποίο θα αποφανθεί σε πρώτο και τελευταίο βαθμό επί των εγγραφών ή της απόρριψης αιτήσεων.

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, καλωσορίζει τα νέα της μέλη και τους επισημαίνει το χρέος του επαγγελματία δημοσιογράφου να υπηρετεί πάντα την αλήθεια μακριά από σκοπιμότητες, να προστατεύει την προσωπική και επαγγελματική του αξιοπρέπεια, να αγωνίζεται για την ελευθεροτυπία, την ανεξαρτησία του Τύπου και την αναγνώριση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Προσωπικό χρέος καθενός μας είναι η τήρηση των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η υπεράσπιση της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας και των αρχών του επαγγέλματός μας.

Ειδικότερα στην εποχή που διανύουμε, χρέος μας είναι η επίδειξη συναδελφικής αλληλεγγύης και η αντίσταση σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Νέες εγγραφές μελών

Στο μεταξύ, καλούνται όσοι συνάδελφοι, θέλουν να εγγραφούν στην ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε,όπως και όλα τα δόκιμα μέλη που τηρούν τα κριτήρια ώστε να  μεταταχθούν σε τακτικά μέλη, να υποβάλουν ή να αποστείλουν στη Γραμματεία της Ένωσης (Κ. Καρτάλη 1, ΤΚ 38221, Βόλος Tηλ: 2421032885, Fax:2421023374 Email: pressun1@otenet.gr,proedros@pressunion.gr),τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε μορφή PDFμέχρι τηΔευτέρα 20Ιουλίου 2020.