Ο Λαρισαίος βουλευτής υπεύθυνος για θέματα Υγείας του Ποταμιού, Κώστας Μπαργιώτας σχολίασε τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για την κατάσταση στην Υγεία, αναφέροντας ότι «...τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Επαγγελματικές ενώσεις, κόμματα το επισημαίνουν από χρόνια. Ασθενείς που είχαν τη δυσάρεστη εμπειρία των επειγόντων ή την τραυματική εμπειρία να νοσηλευτούν σε τρύπια σεντόνια, αγοράζοντας φάρμακα από απέναντι το γνωρίζουν. Οι αποκαμωμένοι και αποκαρδιωμένοι γιατροί και νοσηλευτές απέμειναν μόνοι».

Ο κ. Μπαργιώτας καταφέρεται κατά της κυβέρνησης, που, όπως λέει, φαίνεται να διαφωνεί. «Ανακοινώνει διορισμούς, έτσι χωρίς πρόγραμμα και ναι, συνεχίζει τις περικοπές προϋπολογισμών τόσο από τον ΕΟΠΥΥ όσο και από τα νοσοκομεία, σε πλήρη συνεννόηση με την τρόικα», σημειώνει, επισημαίνοντας ότι το σύστημα διαλύεται.

Και τονίζει ότι υπάρχει ανάγκη από αλλαγές, συγχωνεύσεις, οικονομίες κλίμακας και, πάνω απ’ όλα, εθνικό σχέδιο για τις επιδημίες, τον καρκίνο, προτεραιότητες και δράσεις για τις υπηρεσίες επειγόντων και στήριξη των μονάδων που πιέζονται από την υγειονομική κρίση.

«Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτα. Έχει αλλεργία στις αλλαγές και πολύ εύκαμπτη μέση στις απαιτήσεις της τρόικας ταυτοχρόνως.

Το 2017 θα εξελιχθεί στην ίδια γκρίζα ζώνη της σταδιακής διάβρωσης των πάντων», υπογραμμίζει ο βουλευτής του Ποταμιού.