Είστε στην Αθήνα για διακοπές και θέλετε να κάνετε μερικές μονοήμερες αποδράσεις σε αποστάσεις κοντινές από την πρωτεύουσα, θαυμάζοντας την φύση της Ελλάδας, τα μνημεία ή κάνοντας θρησκευτικό τουρισμό;

Μία εκδρομή που ταιριάζει απόλυτα σε αυτό το προφίλ είναι η μονοήμερη εκδρομή με τρένο στα Μετέωρα. Η περιήγηση θα σας προσφέρει την ευκαιρία να επισκεφθείτε μυστικιστικά και εντυπωσιακά μοναστήρια που είναι χτισμένα πάνω σε επιβλητικούς βράχους.

Τα όμορφα μονοπάτια που περιβάλλουν τα μοναστήρια, αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες που θέλουν να αφήσουν πίσω τους τον θόρυβο της πόλης και να δοθούν στην απαράμιλλη αυτή ομορφιά.

Η διάρκεια της εκδρομής είναι μόνο 14 ώρες στις οποίες θα πάρετε μία γενναία γεύση από αυτό που ονομάζουμε Μετέωρα!

Κατεβαίνοντας από το τρένο θα βρείτε τον αγγλόφωνο συνοδό σας, που θα σας μυήσει στα μυστικά των βράχων αυτών. Θα έχετε στη διάθεσή σας 3 ολόκληρες ώρες για να δείτε τα σημαντικότερα μοναστήρια και να περπατήσετε τα μονοπάτια.

Πάντα έχετε την ευελιξία να προσαρμόσετε το δρομολόγιό σας, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και να απολαύσετε με την ηρεμία σας την πόλη της Καλαμπάκας που είναι δίπλα στα Μετέωρα.

Η κράτηση αυτής της εκδρομής, μπορεί να γίνει έως και 48 ώρες πριν την πραγματοποίησή της!

Αν επιλέξετε να μείνετε παραπάνω στα Μετέωρα και είστε φίλος της αναρρίχησης, προτείνουμε να μην χάσετε την αναρρίχηση στον τεράστιο βράχο της Θεόπετρας με το ομώνυμο σπήλαιο.

Συμβουλές για τα μοναστήρια

Για την είσοδό σας στα Μοναστήρια απαιτείται η κατάλληλη ενδυμασία, η οποία είναι εφάμιλλη με τον μοναστικό τρόπο ζωής. Οι μακριές φούστες και η κάλυψη των ώμων και της πλάτης είναι αναγκαία για τις γυναίκες.

Κλείστε θέση για την εκδρομή στα Μετέωρα μόνο στην BlueTravelista!