Μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διανομή του υγειονομικού υλικού στα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Θεσσαλίας.

Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θ. Νασιακόπουλος, αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση που ελήφθη από τη Διοίκηση, αλλά και στις όλες διαδικασίες που απαιτούνταν για την προμήθεια του υλικού, το οποίο αφορά ειδικότερα σε δύο ειδών μάσκες και αντισηπτικά.

Πιστεύουμε ότι μέσα στο επόμενο διήμερο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασίες της διανομής και θα έχουν καλυφθεί πλήρως με υλικά τα Κέντρα Υγείας σε όλη την Θεσσαλική Περιφέρεια, υπογράμμισε ο κ. Νασιακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που έλαβε ο δήμος Κιλελέρ για την πρoστασία της δημόσιας υγείας, μετά τα κρούσματα κορονοϊού στη Νέα Σύρνη στη Λάρισα.

«Μετά το κρούσμα στη Ν. Σμύρνη, βάλαμε δύο μεσολαβητές στο Ομορφοχώρι, το οποίο αποτελεί επί της ουσίας προέκταση της συνοικίας της Νέας Σμύρνης και φιλοξενεί οικογένειες Ρομά» τόνισε ο δήμαρχος Κιλελέρ και πρόσθεσε: «Δεν φεύγει κανείς από το Ομορφοχώρι. Παράλληλα έχουμε ορίσει και στη Χάλκη έναν ακόμη μεσολαβητή, ώστε να ελέγχουμε πλήρως την κατάσταση».

Ο κ. Νασιακόπουλος αναφέρθηκε και στα μέτρα που έχουν ληφθεί στο Κέντρο Αποκατάστασης, όπου φιλοξενούνται τα κρούσματα των Ρομά απο τη Νέα Σμύρνη.

«Υπάρχει πολύ καλή αστυνόμευση στο Κέντρο Αποκατάστασης όπου φιλοξενούνται τα κρούσματα κορονοϊού.

Δεν υπάρχει λόγος φόβου για τους κατοίκους της Νίκαιας. Οσοι φιλοξενούνται είναι ασυμπτωματικοί, όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα οδηγούνται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο», διευκρίνισε ο δήμαρχος Κιλελέρ.

ert.gr