Να δοθεί παράταση στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και να μειωθεί το ποσό καταβολής στοχευμένα λόγω της πανδημίας αλλά και της αναγκαστικής ακινησίας, ζητά με δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Επανειλημμένα έχω ζητήσει από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα ανακούφισης, αλλά και απόδοσης δικαιοσύνης προς τους ιδιοκτήτες οχημάτων, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιάζουσα συγκυρία της πανδημίας, αλλά και το γεγονός πως λόγω των περιοριστικών μέτρων τα οχήματα για ένα μεγάλο διάστημα έχουν οδηγηθεί σε αναγκαστική ακινησία.

Ενόψει της εκπνοής της προθεσμίας για την υποβολή πληρωμής των τελών κυκλοφορίας την ερχόμενη Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, καλώ για μία ακόμη φορά τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα να προχωρήσει σε παράταση της πληρωμής, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος σ’ εκείνους που λόγω δυσπραγίας δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής να διευθετήσουν την υποχρέωση.

Επαναλαμβάνω δε, πως αν η κυβέρνηση θέλει να είναι δίκαιη απέναντι στους πολίτες, οφείλει επιπρόσθετα να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα μείωσης των τελών, στοχευμένα, αναγνωρίζοντας ότι ζητά τα ίδια χρήματα σε μία παντελώς διαφορετική εποχή και προπαντός χωρίς οι πολίτες να έχουν κάνει την ίδια χρήση των οχημάτων τους».