Η «γαλάζια» παράταξη κατεβαίνει με ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές της ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Πειραιώς στο κυβερνών κόμμα πρόσκεινται περίπου το 60% των μελών της γενικής συνέλευσης, γεγονός που επιτρέπει την εκλογή τουλάχιστον 18 έως 19 μελών στο 31μελες δ.σ.

Να υπενθυμίσουμε ότι μεγάλο ποσοστό των εκλεγμένων αιρετών προέρχονται από τη ΝΔ πράγμα το οποίο της εξασφαλίζει ξεκάθαρη υπεροχή και στις αρχαιρεσίες για την Κεντρική Ένωση των Δήμων.

Να σημειώσουμε ότι μεταξύ των ατόμων που συμμετέχουν μέσα στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο έχει γίνει μια συμφωνία «κυρίων» η οποία επιβάλει πως ο επόμενος πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα εκλεχθεί με βάση το ποιος θα συγκεντρώσει τους περισσότερους σταυρούς.

Οι δύο μονομάχοι είναι ο δήμαρχος Μενεμένης Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου και ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Στην ψηφοφορία λαμβάνουν μέρος συνολικά 528 σύνεδροι, 332 είναι οι δήμαρχοι της χώρας, 178 δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι εκλέγονται από τις γενικές συνελεύσεις των ΠΕΔ και οι υπόλοιποι 18 είναι πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, νυν δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι συμμετέχουν ex officio στη γενική συνέλευση.

paraskhnio.gr