Πολλά προβλήματα υγείας, παρουσιάστηκαν τα τελευταία δυόμιση χρόνια σε μια 28χρονη από τη Λάρισα που ζει στον Βόλο, επειδή είχε την ατυχία να περνάει με το ποδήλατό της, από το λάθος σημείο, τη λάθος ώρα.

Οδηγός αυτοκινήτου, άνοιξε την πόρτα χωρίς να τη δει, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι και να της προκαλέσει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ μετά από πολλές περιπέτειες στην υγεία της σήμερα, λόγω βλάβης που υπέστη στα νεύρα, έχει σχεδόν χάσει την αίσθηση όσφρησής της.

Η υπόθεση της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια εκδικάστηκε χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και ο κατηγορούμενος, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών, με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Το ατύχημα είχε γίνει στις 26 Μαΐου 2016, στην οδό Εθν. Αντιστάσεως στο Βόλο, όταν ο κατηγορούμενος, που οδηγούσε Ι.Χ. φορτηγάκι, άνοιξε αιφνιδίως την αριστερή πόρτα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι η διερχόμενη ποδηλάτισσα, που υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο.

Η περιπέτεια συνεχίστηκε…

Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Βόλου, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο την ίδια ημέρα, ενώ την επόμενη, μετά από πονοκεφάλους που είχε, έγινε εισαγωγή της ξανά στο Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και έμεινε για νοσηλεία μια εβδομάδα.

Η ίδια κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι στη συνέχεια άρχισαν τα προβλήματα με την υγεία της, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα, έτρεχε συνεχώς για εξετάσεις, μέχρι και στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει χάσει σε ποσοστό 90% την αίσθηση όσφρησης, λόγω βλάβης που υπέστηκε από το ατύχημα στα συγκεκριμένα νεύρα.

Ο 39χρονος κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου, διότι δεν είδε τη γυναίκα με το ποδήλατο, έμεινε στο σημείο του ατυχήματος μέχρι να έρθει ασθενοφόρο και στη συνέχεια την επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο. Ο ίδιος και ο σύζυγος της νεαρής έκαναν τη δήλωση ατυχήματος στην Τροχαία Βόλου, τρεις μέρες αφότου έγινε.

magnesianews.gr