Επίταξη της «ΑΡΩΓΗΣ» και όλων των ιδιωτικών δομών υγείας με το προσωπικό τους, ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο περιφερειακό συμβούλιο, κατηγορώντας τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό ότι «προσπαθεί να βγάλει «λάδι» την κυβέρνηση, που δεν προχωρά στην πρόσληψη μόνιμων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα Υγείας, που κινδυνεύουν με κατάρρευση».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας υπογραμμίζει ότι ο περιφερειάρχης «εμφανίζει ως «λύση» το άνοιγμα του κλειστού κέντρου αποκατάστασης ΑΡΩΓΗ στη Λάρισα, που άφησε απλήρωτους για πολλούς μήνες τους εργαζόμενους και τους πέταξε στην ανεργία, για να φιλοξενήσει ασθενείς με covid 19 και μάλιστα ανοίγει επικίνδυνα μονοπάτια, λέγοντας πως θα ήταν καλύτερα αν τα νοσοκομεία ήταν στις περιφέρειες».

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, θεωρεί ότι «για να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η εξάπλωση της πανδημίας και τα άλλα προβλήματα της υγείας, στο ΠΠΝΛ και όλα τα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας, απαιτείται η κυβέρνηση να μονιμοποιήσει εδώ και τώρα όλους τους συμβασιούχους στην δημόσια υγεία.

Να κάνει με επείγουσες διαδικασίες μαζικές προσλήψεις μόνιμου και πλήρους απασχόλησης ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Να δημιουργήσει νέες κλίνες ΜΕΘ και όχι να κόβει από άλλες κλινικές. Να προμηθεύσει με επάρκεια αντιδραστήρια για δωρεάν τέστ στον πληθυσμό, τόσο στο ΠΠΝΛ, όσο και στα υπόλοιπα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας και να επιτάξει εδώ και τώρα όλες τις ιδιωτικές δομές υγείας με το προσωπικό τους και μέσα σ’ αυτά και της ΑΡΩΓΗΣ».