Προ των πυλών βρίσκεται το νέο κύμα καύσωνα, που θα «χτυπήσει» τη χώρα από σήμερα, με θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα διατηρηθούν μέχρι και την Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή θα υπάρξει ελαφρά πτώση της θερμοκρασίας.

Mετά το έκτακτο δελτίο καιρού, που εκδόθηκε, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Στη Λάρισα και στην περιοχή της Θεσσαλίας για σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 5 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 39 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καύσωνας με τις υψηλές θερμοκρασίες δεν θα διαρκέσει πάνω από τρεις ημέρες, καθώς το Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες υποχωρούν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.