Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας. Πρώτα εμβολιάστηκαν μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος, συμβολίζοντας και τις ομάδες που έχουν προτεραιότητα.

Στη συνέχεια εμβολιάστηκε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Βγαίνοντας από την αίθουσα του εμβολιασμού, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «όλοι οι ερευνητές μόχθησαν για να έχουμε έγκαιρα το εμβόλιο. Η Ε.Ε απέδειξε ότι είναι μια κοινότητα αλληλεγγύης. Δε θα μπορέσουμε ποτέ να ευχαριστήσουμε το υγειονομικό προσωπικό όσο τους αναλογεί.

Δίπλα στην αγωνία φωλιάζει ένα χαμόγελο αισιοδοξίας γι’ αυτό είναι σημαντικό να εμβολιαστούμε όσο γίνεται περισσότεροι, για να ανταμώσουμε πάλι, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας».

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ακολούθησε τη διαδικασία που ορίζει το πρωτόκολο, συμπληρώνοντας το σχετικό έγγραφο, εμβολιάσθηκε και στη συνέχεια μετέβη σε αίθουσα αναμονής, όπου θα παρέμεινε για 15 λεπτά, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, για λόγους ασφαλείας.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Είναι μία σπουδαία μέρα για την επιστήμη και την Ε.Ε. Χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας καθώς ξεκινά στην πατρίδα μας ο εμβολιασμός. Η πολιτειακή ηγεσία στέλνει το μήνυμα ότι είναι ασφαλές το εμβόλιο.

Μαζί με εμάς εμβολιάζονται και οι υγειονομικοί που τους χρωστάμε τόσα πολλά, ώστε να είναι ασφαλείς στη μάχη κατά του κορονοϊού. Ελπίζω πως καθώς αποδεικνύεται πως το εμβόλιο είναι ασφαλές, θα πείθονται και οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζονται με δυσπιστία. Μπορούμε στην επέτειο των 200 χρόνων της ελληνικής επανάστασης να γράψουμε νέες σελίδες στην ιστορία μας».

Λίγη ώρα μετά τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech, ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

«Αυτό ήταν. Ούτε που το κατάλαβα», είπε ο κ. Τσιόδρας αμέσως μετά τη διαδικασία

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ο πρώτος αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης που εμβολιάστηκε, το μεσημέρι της Κυρακής.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, εμβολιάστηκε στις 15:30 στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Αμέσως μετά τον εμβολιασμό του, ο κ. Βαρουφάκης είπε αστειευόμενος στον νοσηλευτή που του έκανε το εμβόλιο: «Δεν μου το κάνατε, με κοροΐδέψατε», για δείξει ότι δεν αισθάνθηκε πόνο ή ενόχληση.

newsique.gr