«Αποτελεί τιμή για μένα να βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους, που αποτελούν τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας, προσφέροντας με αυταπάρνηση, στην ασφάλεια της κοινωνίας», με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τον χαιρετισμό του, στον ετήσιο χορό της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφερόμενος στις μισθολογικές απώλειες που υπέστησαν οι Αστυνομικοί, δήλωσε: 

«Ξέρω καλά ότι είστε από τους περισσότερο αδικημένους της οικονομικής κρίσης. Το πισωγύρισμα, όμως, που επήλθε στη χώρα λόγω της “περήφανης διαπραγμάτευσης”, πήγε πίσω και τη δική σας μισθολογική αποκατάσταση. Ελπίζω ότι η χώρα σύντομα θα γυρίσει σελίδα και θα επιστρέψει στην ομαλότητα και την κανονικότητα».

Ο κ. Κέλλας, ασκώντας κριτική στην Κυβέρνηση σε σχέση με την “στήριξη” του Αστυνομικού Σώματος, επεσήμανε:

«Είναι η πρώτη φορά που από πλευράς Κυβέρνησης, υπάρχει τέτοια απαξίωση στο έργο σας.

Είναι η πρώτη φορά που η επίσημη πολιτεία δείχνει τέτοια “απροθυμία” να απομονώσει τους θύλακες βίας και ανομίας που με τις συνεχείς δολοφονικές επιθέσεις στρέφονται ενάντια όχι μόνο σε εσάς αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία μας.

Είναι η πρώτη φορά που κυβερνητικά στελέχη “αστεΐζονται” για την επικινδυνότητα του επαγγέλματός σας.

Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία, το Αστυνομικό Σώμα δεν μπορεί να γίνεται θέμα αστεϊσμών. Οι τραυματίες και οι νεκροί Αστυνομικοί, επιβάλλουν να στεκόμαστε απέναντί σας, με σεβασμό και ευγνωμοσύνη και έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε».