«Είμαι πεπεισμένος πως οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα ενωθούν κάτω από έναν κοινό εθνικό σκοπό, ώστε να πραγματοποιήσουμε το άλμα του εκσυγχρονισμού και της προόδου». Με τα λόγια αυτά ο αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ., βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που επιβάλλεται να γίνει ώστε να εξέλθουμε της κρίσης, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην ετήσια εκδήλωση επιχειρηματικής αριστείας Salus Index 2016.

Ο χώρος της υγείας, μετά από εφτά χρόνια κρίσης, μετράει τις δικές του πληγές. Η υποχρηματοδότηση, η οικονομική δυσπραγία, η υποστελέχωση, η διάλυση διοικητικών δομών, οι μεγάλες ελλείψεις σε στελεχιακό, νοσηλευτικό και ιατρικό δυναμικό, η κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών χωρίς την ανάλογη χρηματοδότηση του συστήματος και, περισσότερο όλων, η απουσία στρατηγικού σχεδίου για την επόμενη μέρα, τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, δημιουργούν συνθήκες κατάρρευσης ενός εκ των πλέον σημαντικών πυλώνων κοινωνικής ευημερίας και ασφάλειας στη χώρα. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον όμως, υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις, που αποτελούν νησίδες αισιοδοξίας, για όλους όσους θέλουν να συμβάλλουν στην αλλαγή κατεύθυνσης και πορείας.

Είναι οι εταιρείες εκείνες, στον χώρο της υγείας, της ομορφιάς και του φαρμάκου, που καθημερινά με την έρευνα, τον σχεδιασμό και τη διάθεση καινοτόμων προϊόντων, αναδεικνύονται σε υγιείς δυνάμεις της αγοράς και αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας», σημείωσε ο Λαρισαίος πολιτικός, ο οποίος έκλεισε τον χαιρετισμό του τονίζοντας πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλο το στελεχιακό δυναμικό της παράταξης, έχουμε ξεκινήσει μια τιτάνια προσπάθεια, προτάσσοντας στην ελληνική κοινωνία τη Συμφωνία Αλήθειας. Όραμά μας, η δημιουργία μιας χώρας απαλλαγμένης από όλα τα κακώς κείμενα που οδήγησαν μια ολόκληρη γενιά στο περιθώριο και έστειλαν αξιόλογους νέους ανθρώπους στο εξωτερικό, στερώντας από την κοινωνία μας το απαραίτητο οξυγόνο. Σ’ αυτήν την προσπάθεια δεν υπάρχει πολυτέλεια για μοναχικές πορείες».