Στο Καρπενήσι, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη βρέθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στελεχών της τοπικής ΝΟΔΕ. 

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε:

Στην εκλογή Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμβολίζει την Ελλάδα της δημιουργίας και της ελευθερίας, την Ελλάδα των δημοκρατικών, ανοιχτών, διαδικασιών, την Ελλάδα της εξωστρέφειας και της παραγωγής. Εκφράζει όλες εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που επιθυμούν την πρόοδο σε έναν περιβάλλον φιλικό στον κόσμο της εργασίας, της επιχειρηματικότητας και της νεολαίας. 

Στην επίθεση που δέχεται η κοινωνία

Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που να μην έχει αντιληφθεί πλέον πως βρίσκεται στο στόχαστρο της πλέον επικίνδυνης Κυβέρνησης στην Μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου. Με τις αποφάσεις τους, αποτέλεσμα της διαχειριστικής τους ανικανότητας, έβγαλαν στους δρόμους, τους γιατρούς μα και τους εργάτες. Τους μηχανικούς μα και τους αγρότες. Τους ελεύθερους επαγγελματίες που βλέπουν με τρόμο να διαλύεται η ζωή τους. Τους νέους που αντιλαμβάνονται πως με μια τέτοια πολιτική το μέλλον δεν μπορεί να είναι εδώ. Τους επιχειρηματίες που έχουν ως μόνη λύση την μεταφορά της επιχείρησής τους στο εξωτερικό. 

Στο προσφυγικό

Αποφύγαμε την καταστροφική έξοδο από της Ευρωπαϊκή Ένωση και το ολέθριο Grexit, και ερχόμαστε σήμερα, λίγους μήνες μετά τον καλοκαιρινό εφιάλτη να βρεθούμε εκ νέου απέναντι σε σενάρια τρόμου. Η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί με κλειστά τα βόρεια σύνορά της και ένα σενάριο που συζητιέται ως ενδεχόμενο σοβαρά, μέχρι και από τον Αντιπρόεδρο της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης! Η χώρα μας στερούμενη στιβαρής εθνικής ηγεσίας, με δικό μας σχέδιο δράσης και αντίστοιχους στόχους, κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα εσώκλειστο, απομονωμένο κράτος, το οποίο θα αποτελεί την αποθήκη εκατοντάδων χιλιάδων απελπισμένων ψυχών, εγκλωβισμένων στα εδάφη μας.

Στο ασφαλιστικό και το αγροτικό

Το ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης, ένα σχέδιο το οποίο ουσιαστικά αντιμετωπίζει το μεγάλο αυτό πρόβλημα της χώρας με τρόπο φορολογικό, κινδυνεύει, αν περάσει, να αποτελέσει την χαριστική βολή στον κόσμο της εργασίας και της επιχειρηματικότητας. 

Το αγροτικό νομοσχέδιο, και εδώ θα μου επιτρέψετε μια πιο ειδική αναφορά, τείνει να εξελιχθεί σε ταφόπλακα για τον πιο κρίσιμο τομέα της χώρας. Αντί η κυβέρνηση επιτέλους να προσανατολιστεί στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, ανοίγοντας την απαραίτητη συζήτηση για την επόμενη μέρα στον χώρο της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, αντιθέτως, υψώνει μπάρες αποκλεισμού από την παραγωγική αυτή διαδικασία σε εκείνους που μπορούν να αποτελέσουν την ατμομηχανή της ανάπτυξης στην χώρα μας. 

Στον χώρο της Υγείας

Ελλείψεις τεράστιες σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές χαρακτηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις ανάγκες του πληθυσμού για πλήρη υγειονομική κάλυψη. Η μεγάλη μεταρρύθμιση που ξεκίνησε, έστω και καθυστερημένα, επί των ημερών της προηγούμενης κυβερνήσεως, ανακόπηκε βίαια. Διαλύουν την εθνική φαρμακοβιομηχανία, διαλύουν τις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, βάζουν τέλος σε κάθε προσπάθεια αξιοκρατίας και αξιολόγησης των δομών. Μιλάμε για την πλήρη χρεωκοπία, στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Στην ανάγκη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου

Οφείλουμε λοιπόν όλοι μας να κάνουμε μια βαθιά αυτοκριτική σ’ αυτή τη χώρα. Να αναγνωρίσουμε τυχόν λάθη και παραλείψεις, και να προχωρήσουμε στην σύναψη ενός νέου συμβολαίου τιμής. Ενός συμβολαίου τιμής ανάμεσα στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και στον Έλληνα πολίτη.

Στο συνέδριο της ΝΔ

Με το συνέδριο που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα τέλη του Απρίλη, μια πολύ περισσότερο με τους στόχους που ο ίδιος έθεσε, να είναι δηλαδή το 10ο συνέδριο του κόμματος, ένα συνέδριο διαφορετικό, μπαίνουν ουσιαστικά οι βάσεις για τη σύναψη του απαιτούμενου κοινωνικού συμβολαίου για το οποίο σας μίλησα ήδη. Το 10ο συνέδριο της ΝΔ θα είναι ένα συνέδριο ουσιαστικό γιατί δεν θα αφορά μόνο τα κομματικά στελέχη μας. Θα αφορά τους πολίτες. Θα αφορά την κοινωνία ολόκληρη.