"Ο λαός μας χρόνια τώρα, στέκει απέναντι στην παράδοση με υπερηφάνεια. Αυτή είναι που μας ωθεί να νοσταλγούμε έντονα τον τόπο μας, τη γη που γεννηθήκαμε. Και αυτή τη δύναμη θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά μας. Γιατί ο Πολιτισμός μας είναι η ψυχή μας, η τρανή απόδειξη της ταυτότητάς μας, ο κρίκος που συνδέει τις γενιές μεταξύ τους. Σφύζει το χωριό από ζωή, από παιδικές φωνές, από χαρούμενες στιγμές των μεγαλύτερων, που συγκεντρώθηκαν εδώ, συνεπείς στο ραντεβού με τα ήθη και τις αξίες της Πατρίδας".

Με αυτά τα λόγια ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, που έδωσε το παρών πριν από λίγες μέρες στις εκδηλώσεις στη Μηλέα Ελασσόνας, ευχαρίστησε όσους δυνάμωσαν με την παρουσία τους το αίσθημα της συνέχειας, των παραδόσεων του τόπου τους, ενώ συνεχάρη θερμά το Μορφωτικό Σύλλογο της περιοχής που άγρυπνος κάθε χρόνο στο κάλεσμα της πολιτιστικής ιστορίας, την τιμά μέσα από τις εξαιρετικές διοργανώσεις.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η συνάντησή του Βουλευτή Λάρισας της Ν.Δ με τον Χρήστο Βαλιώτη, μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο Ελασσόνας όπου συζήτησαν για σημαντικά θέματα της περιοχής.