Tην απόφαση να καταργηθεί το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης έλαβε η κυβέρνηση. Ωστόσο οι επιστήμονες τους οποίους αφορούσε θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ τον Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις. 

Παράλληλα με εντολή του Πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων και κριτικής για την ποιότητα των προγραμμάτων. Να θυμίσουμε ότι φράσεις όπως το «Σκοιλ Ελικικού» και το «Μέτζη του νέουκτη» εντοπίστηκαν, χθες, σε σελίδες ΚΕΚ που έχουν αναλάβει την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων η οποία επιδοτείται με τα 600 ευρώ από την κυβέρνηση.

Πρόκειται για φράσεις που δεν βγάζουν νόημα και προφανώς προέρχονται από αυτόματη μετάφραση επιστημονικών εξειδικευμένων όρων μέσω Google.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στόχος του προγράμματος ήταν η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των καταρτιζόμενων και η δημιουργία προστιθέμενης αξίας. Ωστόσο το περιεχόμενο σε πολλά σημεία του δεν ανταποκρινόταν σε αυτόν τον στόχο.

naftemporiki.gr