«Δεν μπορεί να αστυνομευθεί η συνοικία της Νέας Σμύρνης. Δεν υπάρχουν άβατα στη Λάρισα. Δεν είναι δυνατόν σήμερα που πήγε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την ιχνηλάτηση στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, να είναι μαζεμένα 100 και 150 άτομα και να ψήνουν και να χορεύουν…! Κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων και δεν μπορεί να δημιουργεί με τις πράξεις του κινδύνους για την υγεία των συμπολιτών του. Με δύο περιπολικά της Δημοτικής Αστυνομίας, είναι αδύνατο να επιβληθεί η τάξη στη συνοικία των Ρομά, όπου μερικοί εξακολουθούν να κάνουν παράλογα πράγματα, όπως ομαδικά γλέντια και να ψήνουν όλοι μαζί στις αυλές…!». Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της «Θεσσαλίας τηλεόρασης» εμφανώς εκνευρισμένος με τη στάση ορισμένων Ρομά στη συνοικία της Νέας Σμύρνης ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης επισήμανε πως μετά τη λήψη των πρώτων 30 τεστ από την ιχνηλάτηση των επαφών του 32χρονου που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, αν υπάρξει θετικό δείγμα θα ληφθούν δραστικά μέτρα στη συνοικία, προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση. Ο ίδιος επικοινώνησε με τον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας και ζήτησε να υπάρξει συνεχής αστυνόμευση, ώστε να μην προκύψει τυχόν διασπορά. Σε ότι αφορά την ιχνηλάτηση θα υπάρχουν αύριο αποτελέσματα, σημείωσε ο δήμαρχος Λάρισαίων.

«Δεν υπάρχει άγνοια και έλλειψη ενημέρωσης από τους Ρομά για τα μέτρα. Από την πρώτη στιγμή ως δήμος περιδιαβήκαμε τη συνοικία σε συνεννόηση με το πανελλαδικό δίκτυο των Ρομά και ενημερώσαμε για τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης που απαιτούνται. Η παραβατικότητα σε αυτά δεν δικαιολογείται. Δεν υπάρχουν ξύπνιοι που αγνοούν τα μέτρα και κορόιδα που κάθονται κλεισμένοι στα σπίτια τους» κατέληξε ο δήμαρχος.

X.Ψ.