Τα πρόσφατα γεγονότα της Νέας κυριάρχησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Λάρισας το βράδυ της Δευτέρας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση που επικρατεί στην συνοικία της Νέας Σμύρνης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού σε Ρομά της περιοχής, καθώς και στα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής. 

Ο κ. Καλογιάννης υποστήριξε πως σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν υπάρχει διασπορά του ιού, τόσο στην πόλη όσο και εντός της συνοικίας, καθώς τα τελευταία κρούσματα που προέκυψαν σχετίζονται με προηγούμενα. Παράλληλα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ ο ιός αναμένεται να εξαφανιστεί.

Ταυτοχρόνως, μίλησε για την κοινή προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους τους αρμόδιους φορείς που βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, έτσι ώστε η κατάσταση σήμερα στην Νέα Σμύρνη να είναι ελεγχόμενη. 

Αναφερόμενος στις πρώτες ημέρες της εμφάνισης του ιού και στις άμεσες ενέργειες του Δήμου τόνισε πως «είχαν παραγγελθεί μαζικά τεστ από το Δήμο Λαρισαίων με την ύπαρξη του πρώτου κρούσματος. Από το Δήμο Λαρισαίων είχε αποφασιστεί η μαζική δειγματοληψία (400 τεστ), μόλις ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα. Το γνώριζαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γιαννακόπουλος και οι υπεύθυνοι των δυο πιστοποιημένων ιδιωτικών εργαστηρίων στην περιοχή». 

Σχετικά με τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής υποστήριξε πως αυτά «προέκυψαν ξαφνικά. Την προηγούμενη ημέρα φαίνονταν ότι κάτι σιγόβραζε, αλλά οι εξελίξεις ξάφνιασαν τους πάντες. Εκτιμώ και εγώ ότι πίσω από τα γεγονότα υπήρξε υποκίνηση. Όπως ξέρω, ότι υπάρχει σχετική έρευνα από την ΕΛΑΣ. Υπάρχουν ερωτήματα για το πώς συγγενείς θύματος στον οικισμό να λένε πως δεν υπάρχει κορονοϊός όπως και το πώς έφτασαν στο ιδιωτικό θεραπευτήριο για τεστ αντισωμάτων. Ακούστηκαν περίεργα και πρωτοφανή πράγματα στην διάρκεια της έντασης της περασμένης Παρασκευής. Κυριάρχησαν τα fake news. Την ημέρα της έντασης προείχε η απομάκρυνση των κρουσμάτων που ήταν μέσα στον οικισμό. Το ίδιο βράδυ της έντασης, απομακρύνθηκαν με ηρεμία των 28 από τα 35 κρουσμάτων. Αυτή ήταν η προτεραιότητα και όλοι εργάστηκαν για αυτό τον στόχο. Ήμασταν σε ανοιχτή γραμμή με τους εισαγγελικούς λειτουργούς. Η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων συνεργάστηκε σε μεγάλο βαθμό». 

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης η κυρία Ρένα Καραλαριώτου αμφισβήτησε την ορθότητα των χειρισμών της δημοτικής αρχής στη Νέα Σμύρνη, επικαλούμενη ως απόδειξη τον αριθμό των κρουσμάτων και τα επεισόδια, και επέρριψε ευθύνες στον κ. Καλογιάννη για "μεταφορά λάθος μηνυμάτων".  

Ευθύνες στη Δημοτική αρχή για τη Νέα Σμύρνη επέρριψαν και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης πλην του κ. Γούλα ο οποίος επικρότησε τους χειρισμούς του δημάρχου.

Η πολύωρη συζήτηση των γεγονότων στη Νέα Σμύρνη είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή όλων των άλλων θεμάτων, με κυριότερο αυτό του δανείου για την αγορά αυτοκινήτων και εξοπλισμού στην Καθαριότητα.

Εφ. ΚΟΣΜΟΣ kosmoslarissa.gr