Κάλεσμα για το μαθητικό φεστιβάλ που θα γίνει στο Φρούριο απευθύνει η ΚΝΕ Λάρισας.

Η ανακοίνωση τονίζει τα εξής:

Αγαπητέ εργαζόμενε, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε

Η Κομματική Οργάνωση Λάρισας του ΚΚΕ, προσκαλεί εσένα και τα παιδιά σου, στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που θα γίνει  το Σάββατο 6 Μάη στις 19:30 στο φρούριο(πλ. Λαμπρούλη)

Τα μαθητικά φεστιβάλ φτιάχνονται από τους μαθητές, για τους μαθητές. Με το μεράκι, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία τους!

Τη νεολαία του ΚΚΕ, την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, την γνωρίζεις. Στην εκατοντάχρονη πορεία του, το ΚΚΕ έθετε συνεχώς στο επίκεντρο της προσοχής του την πνευματική ανύψωση της εργατικής τάξης και όλων των καταπιεσμένων.

Το ΚΚΕ παλεύει διαχρονικά με κριτήριο η παιδεία ,συνολικότερα η μόρφωση, να αποτελεί δικαίωμα όλου του λαού. Θέση του είναι το Ενιαίο Δωδεκάχρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά.

Γνωρίζουμε ότι προβληματίζεσαι για τη ζωή σου αλλά και των παιδιών σου

·        Γιατί το σχολείο σήμερα δεν ανταποκρίνεται στα όνειρα και τις ανάγκες των παιδιών σου ;

·        γιατί το σημερινό σχολείο γίνεται εμπόρευμα κι εσύ πελάτης, με  αποτέλεσμα να ξοδεύεις μια περιουσία για να σπουδάσεις τα παιδιά σου και την ίδια στιγμή η προοπτική τους είναι η ανεργία

·        Γιατί το μέλλον  των παιδιών σου είναι γεμάτο αβεβαιότητα και περιπλάνηση;

·        Γιατί η ζωή μας πάει από το κακό στο χειρότερο;

Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι στην καρδιά, στο επίκεντρο όσων θέλουμε να συζητήσουμε τόσο στα Μαθητικά Φεστιβάλ.

Γιατί για όλα αυτά υπάρχει απάντηση. Η αιτία είναι κοινή και βρίσκεται στο άδικο και εκμεταλλευτικό σύστημα που δουλεύει για τα συμφέροντα των λίγων.

Στο σημερινό σύστημα κριτήριο είναι πως οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα αυξάνουν τα κέρδη τους. Σε όλους αυτούς εξασφαλίζει πλούτη και χλιδή και σε μας μοιράζει φτώχεια, ανεργία, παιδεία–εμπόρευμα, περιπλάνηση και αβεβαιότητα για το παρόν και το μέλλον. Σε αυτό το σάπιο σύστημα και το σχολείο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Στόχος του σημερινού σχολείου είναι να ετοιμάζει τους αυριανούς εργαζόμενους όπως τους χρειάζεται το σύστημα. Γι' αυτό  κρατάνε μακριά από την ολόπλευρη μόρφωση τα παιδιά σου και τους δίνουν  τη γνώση με το σταγονόμετρο. Μέσα από το περιεχόμενο του σημερινού σχολείου πλασάρουν τις αξίες και τα ιδανικά αυτού του συστήματος, γιατί μας θέλουν με τα κεφάλια κάτω, να ελπίζουμε πως μπορεί οι λύκοι να γίνουν πρόβατα και να μην βλέπουμε πως σε αυτό το σύστημα τα πράγματα θα γίνονται όλο και χειρότερα για μας. Τα σχολικά βιβλία κόβουν και ράβουν την ιστορία και την αλήθεια, τα παιδιά μας  μαθαίνουν ό,τι τους βολεύει, έχουν ψέματα και μισές αλήθειες.

Αγαπητέ γονιέ, έχεις την πείρα και το κριτήριο να  πάρεις θέση.

Είμαστε στην ίδια όχθη. Αξιοποιούν την ευαισθησία σου, γιατί γνωρίζουν τη σαπίλα που το δικό τους σύστημα βγάζει. Γι αυτό  και σου λένε «έξω τα κόμματα από το σχολείο» εννοώντας «έξω το ΚΚΕ», γιατί μόνο το ΚΚΕ βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο, αμφισβητεί την εξουσία των μονοπωλίων.

Μην τους αφήσεις να κλέψουν την καρδιά και το μυαλό του παιδιού σου.

Γνωρίζεις καλά το ΚΚΕ, το Κόμμα της εργατικής τάξης και  όλων των εκμεταλλευμένων,

που πάντοτε σου έλεγε και σου λέει την αλήθεια, ποτέ δεν  σε κολάκεψε για να το ψηφίσεις  που πάντοτε πάλευε με την πράξη του την πιο όμορφη ιδέα, την πιο ρεαλιστική ανάγκη της κοινωνίας : να ζήσουμε σαν  άνθρωποι, καταργώντας την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο

 Γι αυτό το ΚΚΕ είναι μαζί σου και σήμερα, και χτες, θα  είναι και αύριο. Σε κάθε αγώνα σου, για κάθε μικρό ή μεγάλο λαϊκό  πρόβλημα.  Γιατί πιστεύει διαχρονικά ότι η λύση θα περάσει από τα δικά σου χέρια.  Κόντρα στους νεόκοπους και παλιότερους σωτήρες! Χωρίς καμιά ανάθεση.

 Κόντρα στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία που σε μπολιάζουν όλοι οι κηφήνες που ζούνε από το δικό σου ιδρώτα: οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι Κυβερνήσεις τους, οι

συμμαχίες τους, όπως η ΕΕ.

 Η λύση θα περάσει από τα δικά μας χέρια, όπως γινότανε πάντοτε ιστορικά. Ανατρέποντας το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα  τους.

Έλα μαζί με τα παιδιά σου στο μαθητικό Φεστιβάλ