Την αλλαγή του καιρού και το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ προανήγγειλε ο διευθυντής της Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτησή του στο twitter.

Αποκάλυψε επίσης και το όνομα που θα πάρει η κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα. Όπως είπε το όνομα της νέας κακοκαιρίας είναι «Διομήδης».

«Προσανατολιζόμαστε προς έκδοση δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και η κακοκαιρία θα έχει την ονομασία Διομήδης (Diomedes) με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις, τους πολύ θυελλώδεις ανέμους και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας», έγραψε ο Θοδωρής Κολυδάς.

Επιδείνωση του καιρού από την Τρίτη

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, oι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που επικρατούν από το πρωί της Δευτέρας (10.01.2022) σε αρκετές περιοχές της χώρας, αναμένεται να ενταθούν.

Περισσότερο θα επηρεαστούν η Βόρεια Ελλάδα, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, οι χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται στα ορεινά προοδευτικά θα επεκταθούν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

(in.gr)