«Τραγική», χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Υπερασπιζόμενος, μιλώντας στο MEGA, το έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, είπε πως η Περιφέρεια έκανε 105 έργα, 202 εκατ. ευρώ σε μια δύσκολη εποχή.

«Θωρακίσαμε το Βόλο και την Καρδίτσα και κάναμε τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν ποτέ στη Θεσσαλία» είπε.

Απαντώντας στην κριτική του δημοσιογράφου της «Αυγής» Κώστα Πουλακίδα πως «δεν φάνηκε η αντιπλημμυρική θωράκιση στην Καρδίτσα», απάντησε πως «αν δεν είχαν γίνει τα έργα θα είχε προκληθεί  μεγαλύτερη ζημιά».

Απέδωσε εξάλλου τις πλημμύρες στα ακραία καιρικά φαινόμενα. «Δεν μπορεί να μας πει κάποιος ότι δεν έγιναν έργα. Όταν ρίχνει 317 τόνους νερό ανά στρέμμα δημιουργείται πρόβλημα λεκανών, που δεν μπορούν να αντέξουν» είπε.

Αναφέρθηκε επίσης στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια εξαιτίας της γραφειοκρατίας,  που καθυστερεί την εκτέλεση των έργων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως για την Σκιάθο, χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να δοθεί η έγκριση περιβαλλοντικών αδειών για αντιπλημμυρικό έργο.

Κάλεσε μάλιστα τον κ. Ν. Πουλακίδα με τον οποίο υπήρξαν αντεγκλήσεις σε προσωπικό τόνο «να επισκεφθεί την περιοχή για να δει την αγωνία με τις διασώσεις. Χθες πετάξαμε με το ελικόπτερο και κοντέψαμε να σκοτωθούμε για να πάμε με τον Νίκο Χαρδαλιά νερό και φαγητό σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν» είπε μεταξύ άλλων.

Ενώ υπερασπίστηκε το έργο του κρατικού μηχανισμού το κρίσιμο αυτό διάστημα σημειώνοντας πως τα μηχανήματα επιτέλεσαν έργο σε όλες τις τοπικές κοινότητες.

(in.gr)