Τις επόμενες ήμερες πρόκειται να ξεκινήσει τις εργασίες της η Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλίας,  η οποία έρχεται να φέρει μία νότα αισιοδοξίας με μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Oπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου ο σκοπός του Ιδρύματος της Τράπεζας Τροφίμων είναι η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού  άπορων ατόμων, η καταπολέμηση της σπατάλης των τροφίμων, και η συνεργασία  με φορείς που έχουν τους ιδίους στόχους και  μοιράζονται το ίδιο όραμα.

Είναι το πρώτο κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα στην Ελλάδα με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης.
Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου και η ίδρυσή του εγκρίθηκε με Προεδρικό Διάταγμα τον Ιούνιο του 1995. Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Τραπεζών Τροφίμων που αριθμεί 247 περίπου Τράπεζες Τροφίμων σε 21 χώρες της Ευρώπης.

Για την εκπλήρωση του σκοπού της συγκεντρώνει δωρεάν τρόφιμα, αναψυκτικά και είδη καθαριότητας από εταιρείες και ιδιώτες τα οποία στην συνέχεια τα μοιράζει δωρεάν σε φορείς & ιδρύματα (οίκους ευγηρίας, ορφανοτροφεία, κλπ) και συσσίτια αστέγων – απόρων οι οποίοι τα έχουν απόλυτη ανάγκη. 

Βασικό ρόλο στην λειτουργία της Τράπεζας Τροφίμων παίζουν οι Εθελοντές που διαθέτουν το χρόνο τους με αγάπη και ανιδιοτέλεια.
Το πρώτο Δ.Σ. της τράπεζας τροφίμων Θεσσαλίας αποτελείτε από τους Θανάση Παιδή, Φωτεινή Μπλιατσιου, Εύη Μποτσαροπούλου, Χρήστο Ακριβούλη, Σάκη Κακαδιάρη, Κατερίνα Ιντζέ, Σαματιανή Τοπούζα.
Μόλις ολοκληρωθούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την λειτουργία της, η διοίκηση της "Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλίας " θα γνωστοποιήσει τα επόμενα βήματα της.