Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Κεντρικής  Ελλάδας  του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. επισκέφθηκε την Παρασκευή  4 Ιανουαρίου  2019 τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη.
Έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο κ. Δημήτριο Ντογκούλη, το Γενικό Γραμματέα  κ. Κων. Γρουσόπουλο και  το  μέλος  της Διοικούσας  κ. Χρ. Ράπτη για το ρόλο του Επιμελητηρίου, ως θεσμοθετημένου συμβούλου της Πολιτείας καθώς και για τις θέσεις του σε όλα τα σχετικά αντικείμενα. Συζητήθηκαν εκτενώς θέματα όπως οι δασικοί χάρτες, τα επαγγελματικά δικαιώματα των Γεωτεχνικών, το ΠΔ 99 και λοιπά αγροτικά θέματα της περιοχής.
Η συνάντηση έκλεισε με δέσμευση και των δυο  πλευρών για συνδιοργάνωση εκδηλώσεων το επόμενο χρονικό διάστημα.
Στη συνέχεια, κατόπιν επικοινωνίας που είχε προηγηθεί με τον Διευθυντή της ΔΑΟΚ Φθιώτιδας κ. Δημήτρη Ρίζο , η Δ.Ε.  επισκέφτηκε  τα γραφεία της, όπου ακολούθησε   συνάντηση στην οποία  συμμετείχαν πάνω από 15 Γεωπόνοι καθώς και ο Διευθυντής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  κ. Κώστας Κούτρας, γεωπόνος. Τα θέματα που συζητήθηκαν αρκετά και οι προβληματισμοί και οι ιδέες θετικές.
Τέλος  η Δ.Ε. συναντήθηκε  και με τους συναδέλφους Δασολόγους από τη Διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο Λαμίας, όπου παρευρέθηκε η κα Γαλάνη, και από το Δασαρχείο παρευρέθηκε η Δασάρχης κα Γεωργούση και άλλοι συνάδελφοι.
Οι ερωτήσεις, οι θέσεις, οι ιδέες των συναδέλφων σε θέματα επίκαιρα (δασικοί χάρτες) και θέματα του επιμελητηρίου μας γεωργικοί σύμβουλοι κλπ., ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν.