Τα κρούσματα που προκαλεί ο κορωνοϊός είναι σταθερά ψηλά εδώ και μερικές εβδομάδες στην Ελλάδα ενώ μεγάλη ανησυχία προκαλούν στους επιστήμονες οι αριθμοί των νεκρών και των διασωληνωμένων.

Με βάση αυτά τα νούμερα οι ειδικοί δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι για την εορταστική περίοδο από τα Χριστούγεννα μέχρι την Πρωτοχρονιά καθώς οι μαζώξεις θα είναι καθημερινές και το κλίμα των ημερών πιο χαλαρό.

Έτσι ζητούν από τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού ενώ μεγάλο πονοκέφαλο προκαλεί η νέα μετάλλαξη Όμικρον που είναι μεταδοτικότερη από τη Δέλτα.

Από την πλευρά του, ο Λαρισαίος καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στο OPEN, τόνισε πως είναι πολύ πιθανό η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μειωθεί λίγο με τη μετάλλαξη Όμικρον.

«Ίσως γίνει πιο νοσογόνος ο ιός, αλλά δεν θα αλλάξει αρκετά για να μην τον πιάνει το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η Πολιτεία πρέπει να λάβει την ευθύνη και για άλλες ομάδες και να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Παράλληλα, ζήτησε να καταστεί υποχρεωτική η μάσκα ΚΝ95 παντού και για όλους, τονίζοντας μάλιστα ότι «οι υφασμάτινες δεν προστατεύουν καλά, πρέπει να αποσυρθούν».

Δείτε το βίντεο: