«Βόλτα» στο Δικαστικό Μέγαρο της Λαμίας έκανε σήμερα το μεσημέρι ο φερόμενος ως δράστης της στυγερής δολοφονίας της 45χρονης παιδοψυχιάτρου, Θώμης Κουμπούρα, 39χρονος Χρήστος Μπαλαντίνας, όπως σημειώνει η Λαμιώτικη ιστοσελίδα efthia.gr

"Ο Μπαλαντίνας όπως και στις αναρτήσεις που έκανε στο Facebook την ημέρα λίγο πριν συλληφθεί, επιμένει στο ίδιο παραλήρημα και το μόνο καινούριο ήταν αυτό «το μάλλον εγώ τη σκότωσα αλλά δε θυμάμαι τίποτα». Υπό αυτό το καθεστώς ο Λαρισαίος συνήγορός του, Λεωνίδας Κουμπούρας (απλή συνωνυμία με την οικογένεια του θύματος), ζήτησε και πήρε προθεσμία μέχρι αύριο το μεσημέρι στη 1 χωρίς η ώρα να είναι δεσμευτική, αν κρίνουμε από τη σημερινή αιφνιδιαστική προσαγωγή του στο δικαστικό μέγαρο.

Το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του Σώρρα μεταφέρθηκε σιδηροδέσμιο στον Ανακριτή στις 12.25 και 10-15 λεπτά αργότερα είχε αποχωρήσει με τη νέα προθεσμία. Το βλέμμα του παγερό και σε πλήρη αρμονία με την ψυχική κατάσταση που παρουσιάζει στις καταθέσεις του, δεν έβγαλε κουβέντα ούτε όταν το συγγενικό περιβάλλον της αδικοχαμένης Θώμη του ζητούσε να πει την αλήθεια. Οι συγγενείς του θύματος παρίσταται με πολιτική αγωγή και υπό τις οδηγίες των δικηγόρων, Θέμη Σοφού και Ελευθερίας Ψηλού δε θα κάνουν καμία δήλωση πριν ο Μπαλαντίνας απολογηθεί. Λογικά περιμένουν να δουν που θα στηριχθεί η υπεράσπισή του, αν θα παραδεχτεί ή όχι ενοχή και αν θα εμπλέξει ή όχι άλλα άτομα στην αποτρόπαια πράξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο συλληφθείς, κατά καιρούς είχε επιδείξει παραβατική συμπεριφορά με απειλές κατά της ζωής προσώπων που θεωρούσε ότι απειλούσαν την οργάνωση που υπηρετούσε, ενώ πρόσφατα είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία χειρουργείου προειδοποιώντας ότι σύντομα θα γίνει επέμβαση! Η «Ελλήνων Συνέλευσις» πάντως μέσω του επικεφαλής Αρτέμη Σώρρα βιάστηκε να αποκηρύξει όχι απλά τη δράση του αλλά εν γένει την παρουσία του Μπαλαντίνα στον πολιτικό τους φορέα, ανεξάρτητα αν υπάρχουν δεκάδες βίντεο με την αρχηγική δράση του συλληφθέντα. Μάλιστα σε ανάρτησή του ο κ. Σώρρας εκτιμά ότι δεν έχει σκοτώσει εκείνος τη Θώμη και τον προτρέπει να πει την αλήθεια και να μην εκθέτει την Ε.ΣΥ.. Ωστόσο δε δίστασε να εμπλέξει το θύμα σε εμπορία μαντζουνιών και ότι είχε ερωτική σχέση με τον φερόμενο ως θύτη του, ουσιαστικά αποκηρύσσοντας ακόμη και την ανάμειξη της παιδοψυχιάτρου στην Ελλήνων Συνέλευσις.

ethia.gr