Το πρώτο παιχνίδι γενικών γνώσεων που καθώς ο χρήστης παίζει προσφέρει στην δενδροφύτευση στην Ελλάδα δημιούργησε ο φοιτητής της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστος Αποστόλου.

Το παιχνίδι ΦύτεψεΤο (βρίσκεται στο Google PlayStore με την αναζήτηση του ονόματος «ΦύτεψεΤο» ή με το link στο https://play.google.com/store/apps/details?id=com.christosapostolou.myguessthepic) προσφέρει γενικές γνώσεις στους χρήστες σε σχέση με το περιβάλλον και όταν ο χρήστης θα έχει ολοκληρώσει όλες τις πίστες του παιχνιδιού, θα έχει συνεισφέρει στο να φυτευτούν περίπου 5 αληθινά δεντράκια.

Σκοπός είναι το ποσό (ο χρήστης απλά παίζει το παιχνίδι χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει κάτι) που θα μαζευτεί από την ολοκλήρωση του παιχνιδιού μέσω των χρηστών να δωριστεί στον οργανισμό WE4ALL (we4all.com) για την αναδάσωση δέντρων στην Ελλάδα!

Η WE4ALL είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός που ιδρύθηκε για να βοηθήσει τη Γη να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι αυτός ο Πλανήτης είναι το σπίτι μας, προτού να είναι αργά.

Βασικός στόχος του παιχνιδιού είναι να «φυτέψει» στα μυαλά όλων μας τις βασικότερες λέξεις που έχουν σε σχέση με το περιβάλλον και ταυτόχρονα να συγκεντρώνεται ένα ποσό, το οποίο θα κατατίθεται στον οργανισμό αναδάσωσης WE4ALL.

Οι δραστηριότητες της we4all περιλαμβάνουν:

- Δράσεις αναδάσωσης ή δενδροφύτευσης.

- Πότισμα και φροντίδα για τα δέντρα που έχουν φυτέψει.

- Προστασία δασικών εκτάσεων.

- Καθαρισμό ακτών και θαλάσσιου περιβάλλοντος.

- Διοργάνωση εκδηλώσεων για να φέρουμε κοντά ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα και όραμα.

-Διοργάνωση σεμιναρίων και διαλέξεων σε σχολεία και άλλους οργανισμούς για αύξηση περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Με τη σημαντική συνεισφορά της we4all έως σήμερα έχουν φυτευτεί:

- 45.409 νέα δέντρα.

Τα οποία απελευθερώνουν καθημερινά:

- 14.530.880gr Οξυγόνου.

Ο στόχος του παιχνιδιού είναι τόσο εκπαιδευτικός, όσο και φιλανθρωπικός, καθώς οι χρήστες καθώς παίζουν, βοηθούν στη συγκέντρωση ενός ποσού για την αναδάσωση των δασών στην Ελλάδα.

Μπορεί κάποιος να βρει την εφαρμογή στο https://play.google.com/store/apps/details?id=com.christosapostolou.myguessthepic.