Ο Δήμος Λαρισαίων βάζει μπροστά τις διαδικασίες για την αξιοποίηση των 217 στρεμμάτων του ΕΘΙΑΓΕ, στην οδό Θεοφράστου, που του παραχωρήθηκαν από του υπουργείο Εθνικής Άμυνας για 25 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης στα 35.

Η προκήρυξη της μελέτης του έργου πρόκειται να εισαχθεί σύντομα στην οικονομική επιτροπή του Δήμου και να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Γιώργο Σούλτη, η προκήρυξη αφορά ένα μέρος της έκτασης, και συγκεκριμένα αυτό των αποθηκών και του περιβάλλοντα χώρου τους. Μάλιστα οι αποθήκες έχουν υποστεί και ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη διαχείριση των συγκεκριμένων εκτάσεων αφορά στη δημιουργία κοινόχρηστου πάρκου που θα περιλαμβάνει: Κέντρο προώθησης αγροτικής καινοτομίας, βοτανικό κήπο, πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, μουσείο εδαφών και γεωργικής τεχνολογίας, πολιτιστικό χωριό, αλλά και εκσυγχρονισμό και διεύρυνση του ερευνητικού έργου του ινστιτούτου.

Ο Δήμος παλαιότερα είχε προκηρύξει διαγωνισμό ιδεών για την αξιοποίηση του ΕΘΙΑΓΕ από τον οποίο επιλέχτηκαν τρείς από όσες υποβλήθηκαν.

Στις δύο φωτογραφίες εικονίζονται σε μακέτες η συνολική ανάπλαση (πάνω) και ο βοτανικός κήπος (κάτω)

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Λένα Κισσάβου Ελευθερία)