Μπαράζ προσλήψεων στην υγεία ετοιμάζει η κυβέρνηση για το 2022, αφού θα προκηρυχθούν και θα καλυφθούν 5.610 μόνιμες θέσεις προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ειδικότερα παρουσιάζοντας τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης με συνέντευξη του στον «Ελεύθερο Τύπο» αναφερόμενος στις προσλήψεις που θα γίνουν στο ΕΣΥ σημείωσε:

«Η προκήρυξη των 4000 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και επομένως σχεδόν άμεσα θα προκηρυχθούν οι θέσεις ενώ και μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2022 θα προκηρυχθούν οι θέσεις για 910 άτομα λοιπού επικουρικού προσωπικού και περίπου 700 θέσεις ιατρών. Προτεραιότητα μας είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ».

Σύμφωνα με πληροφορίες η προκήρυξη που αφορά την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών και 910 ατόμων λοιπών ειδικοτήτων αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη Μαρτίου.

Μεταξύ άλλων οι ειδικότητες που θα ζητηθούν πέρα των νοσηλευτών είναι: Διοικητικού –Οικονομικού προσωπικού, Πληροφορικής, Στατιστικής, Φαρμακοποιών, Ψυχολόγων, Διοίκησης Μονάδων Υγείας & Προνοίας, Εργοθεραπευτών, Λογοθεραπευτών, Βοηθών Φαρμακείου, Προσωπικού Ασφάλειας (Φύλακες / Νυχτοφύλακες), Μαγείρων, Γενικών Καθηκόντων, Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό, Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας / Πλυντων-ντριων κ.α

aftodioikisi.gr