Σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική προχωράει το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

«Το υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση - έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19», αναφέρεται στην ανακοίνωση εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του υπουργείου για τον μικρό αριθμό των ιατρών που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του υπουργείου.

«Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική», καταλήγει η δήλωση.

Να σημειωθεί ότι συνολικά 61 ιδιώτες γιατροί μέλη του ΙΣΑ ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας είχε θέσει το στόχο των 200 γιατρών.

naftemporiki.gr