Όλα είναι έτοιμα για την επανέναρξη της δια ζώσης λειτουργίας των Λυκείων σε ολόκληρη τη χώρα από το πρωί της Δευτέρας, με κύριο σύμμαχο τα self test για τον κορονοϊό, στα οποία μαθητές και εκπαιδευτικοί θα υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη).

Οι  δήμοι της χώρας έχουν μεριμνήσει για τον καθαρισμό των εκπαιδευτικών δομών και έχουν φροντίσει για τη χορήγηση μασκών και αντισηπτικών, οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας έχουν συντονίσει εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ οι φαρμακοποιοί έχουν διασφαλίσει την παροχή των απαιτούμενων tests για όλους του συμμετέχοντες στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Τα δημοτικά συνεργεία έπιασαν αμέσως δουλειά και στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν οι καθαρισμοί, οι απολυμάνσεις, οι όποιες επιδιορθώσεις και η τροφοδοσία των σχολείων με τα απαραίτητα απολυμαντικά.

Στο μεταξύ διαθέσιμη είναι η υπηρεσία της δήλωσης αποτελεσμάτων των αυτοδιαγνωστικών τεστ στην πλατφόρμα self testing.gov.gr .

Μέχρι και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο, περίπου 200 μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, αρνητικά τεστ δήλωσαν 37.379 μαθητές και θετικά 95 μαθητές, ενώ μεταξύ του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού τα αρνητικά τεστ ήταν 18.430 και τα θετικά 98.

Τα 193 άτομα θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και -σε κάθε περίπτωση- να μην πάνε σχολείο, επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας.

Με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ