Είστε ιδιοκτήτης δύο διαμερισμάτων και θέλετε να τα ενώσετε και να αποκτήσετε ένα μεγαλύτερο σπίτι; Η ένωση δύο διαμερισμάτων είναι περίπλοκη, όμως όχι ακατόρθωτη. Με τους σωστούς συνεργάτες, την δημιουργικότητα και την υπομονή όλα μπορούν να γίνουν. Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι αυτά που θα χρειαστείτε για την πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος συνεχίστε να διαβάζετε.

 

Μηχανικός Αρχιτέκτονας

 

Ένας επαγγελματίας αρχιτέκτονας - μηχανικός θα χρειαστεί για να αναλάβει τα σχέδια της νέας κατοικίας. Για να πετύχετε το πιο λειτουργικό και ταυτόχρονα πιο κομψό σχεδιασμό του σπιτιού σας η συνεργασία σας με τον επιλεγμένο αρχιτέκτονα θα πρέπει να είναι καλή και η επικοινωνία συχνή και ειλικρινής. Μπορείτε να επιλέξετε την αρχιτεκτονική μελέτη από τον Στέφανο Βασδέκη για εγγυημένα αποτελέσματα. Μην ξεχνάτε πως η ολοκληρωτική ανακαίνιση και η επεξεργασία των σχεδίων ενός σπιτιού δεν είναι απλή υπόθεση. Για αυτό θα πρέπει να έχετε στο πλευρό σας τους καλύτερους επαγγελματίες.

 

Τεχνίτες & Τεχνικοί

 

Οι τεχνίτες τους οποίους θα επιλέξετε για την ολοκλήρωση των εργασιών στο σπίτι σας θα πρέπει να έχουν γνώσεις και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Η γνώση σύγχρονων μεθόδων και η εύρεση λύσεων στα δεδομένα προβλήματα που θα εμφανιστούν, θα κάνουν την όλη διαδικασία λιγότερο στρεσογόνα και θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε την κάθε στιγμή. Μπορείτε να βρείτε καλούς τεχνίτες και τεχνικούς στο διαδίκτυο, συγκρίνοντας τις αξιολογήσεις τους, ή μέσω κοινών γνωστών και συστάσεων τους.

 

Budget

 

Το χρηματικό ποσό, το οποίο είστε διατεθειμένοι να καταβάλετε για το σύνολο των εργασιών και των αλλαγών, θα πρέπει να είναι συγκεκριμένο και μέσα σε λογικά πλαίσια. Σε διαδικασίες ανακαίνισης και τεράστιων αλλαγών, όπως αυτή της ένωσης δύο διαμερισμάτων, είναι πολύ εύκολο τα έξοδα και οι δαπάνες να ξεφύγουν κατά πολύ από το budget σας και να παρασυρθείτε στην άσκοπη σπατάλη χρημάτων. Εννοείται πως πρέπει να έχετε διαθέσιμο ένα αξιόλογο ποσό, όμως αυτό πρέπει να αναλογεί στις αλλαγές και τις επιλογές σας, χωρίς να τις υπερβαίνει. Θέστε ένα όριο για τους τεχνίτες, τα υλικά, τις εργασίες, τις νέες υποδομές κλπ και ακολουθήστε το πιστά όσο και αν θέλετε να το υπερβείτε.

 

Παροχές

 

Οι παροχές ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και τηλεφώνου των δύο διαμερισμάτων, θα πρέπει να επανασυνδεθούν και να ενωθούν σε ένα ώστε να μην έρχονται δύο διαφορετικοί λογαριασμοί για το κάθε σπίτι. Μιας και θα ασχοληθείτε με την όλη διαδικασία, μια αξιόλογη ιδέα είναι να αναζητήσετε και παρόχους με πιο συμφέρουσα πακέτα και προγράμματα παροχών. Ειδικότερα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία μπορεί εύκολα να παρουσιάσει μεγάλες αποκλίσεις από μήνα σε μήνα. Μπορείτε να βρείτε φθηνότερο ρεύμα για ιδιώτες από την NRG και να απολαμβάνετε την κάθε μέρα στο νέο σας σπίτι.

 

Αποφασιστικές Κινήσεις

 

Οι αποφάσεις που θα χρειαστεί να πάρετε, όσον αφορά τις αλλαγές, θα πρέπει να τις έχετε σκεφτεί πολύ καλά. Έτσι θα γλιτώσετε χρήματα από τυχόν αλλαγές και υλικά που θα πρέπει να πάρετε, αλλά και θα μειώσετε τον χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών από τους τεχνίτες σας.