Με 8 νέα πυροσβεστικά οχήματα παντός εδάφους (4Χ4) χωρητικότητας 4.000 λίτρων νερού ενισχύει το Πυροσβεστικό Σώμα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση της υπογραφής της σύμβασης του έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 με 2.394.528 ευρώ και προβλέπει την προμήθεια οκτώ οχημάτων πυροσβεστικού τύπου εξοπλισμένα με δεξαμενές νερού και αφρού χωρητικότητας 4.000 λίτρων και 300 λίτρων, αντίστοιχα.

Ο θάλαμος οδήγησης θα φέρει δύο θύρες και θα έχει ικανότητα μεταφοράς δύο ακόμη μελών πληρώματος πλέον του οδηγού. 

«Με σχέδιο και συντονισμένες προσπάθειες στηρίζουμε στην πράξη το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος»  δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Με την απόκτηση των νέων συγχρόνων πυροσβεστικών οχημάτων, εκσυγχρονίζουμε σε σημαντικό βαθμό τις υποδομές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και βελτιώνουμε την επιχειρησιακή της ικανότητα σε όλα τα επίπεδα.

Με το Πυροσβεστικό Σώμα εξάλλου έχουμε αναπτύξει μια εξαιρετική συνεργασία και μάλιστα σε καθημερινή βάση, για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, μέσω και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης. 

Τα νέα οχήματα 

Πρόκειται για οκτώ πυροσβεστικά οχήματα εξοπλισμένα με δεξαμενές νερού και αφρού χωρητικότητας 4.000 λίτρων. Ο θάλαμος οδήγησης θα φέρει δύο θύρες και θα έχει ικανότητα μεταφοράς δύο ακόμη μελών πληρώματος πλέον του οδηγού.

Κύριο έργο τους η δασοπυρόσβεση με αποτέλεσμα να επιχειρούν σε εξαιρετικά ανώμαλα εδάφη και δύσβατες περιοχές. Θα διαθέτουν πρόσθετο-κατάλληλο εξοπλισμό για να επεμβαίνουν και σε άλλα συμβάντα αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού Σώματος.

(*) φωτογραφία αρχείου