Κανένας δεν αναζήτησε τον άτυχο ηλικιωμένο λαχειοπώλη, γνωστό στους Λαρισαίους για τις μιμιτικές του κινήσεις στους δρόμους της πόλεις όταν πουλούσε λαχεία.

Ο καταγόμενος από τη Μυτιλήνη Γιώργος Κεντρίδης, μια ζωή βιοπαλαιστής απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών με τη σπιτονοικοκυρά του να τον βρίσκει νεκρό το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, στο διαμέρισμά του στη Λάρισα.

Ωστόσο από την 28η Φεβρουαρίου που πέθανε μέχρι και σήμερα, το άψυχο σώμα του 84χρονου που αποτέλεσε γραφική μορφή της Λάρισας, παραμένει «ξεχασμένο» σε νεκροθάλαμο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σχεδόν 40 ημέρες από το θάνατο του Γ. Κεντρίδη, κατά πως φαίνεται, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για να τον κηδέψουν, με αποτέλεσμα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, το Αστυνομικό Τμήμα και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία να αναζητούν λύση προκειμένου να τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία, μετά από αίτημα που υπέβαλε χθες η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στις δικαστικές αρχές, καθώς η σορός του 84χρονου δεν μπορεί να παραμείνει άλλο στο νεκροτομείο του ΠΠΓΝΛ. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις έτσι και με τον 84χρονο, το πρόβλημα δημιουργείται από την αδυναμία κάλυψης του κόστους της κηδείας, ενώ από τον Δήμο Λαρισαίων, σε περιπτώσεις απόρων – μεταξύ άλλων – πολιτών, παραχωρείται ο τάφος.

Β.Κ. Εφημερίδα Ελευθερία