Αγριεύει ο καιρός από το βράδυ του Σαββάτου, με αισθητή πρώτη της θερμοκρασίας, πολύ θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της ανατολικής και νότιας χώρας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο.

Για την Πελοπόννησο και Κρήτη η ΕΜΥ προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

Για την Κυριακή, προβλέπονται πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400m) της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Επίσης χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες.

Από τη Δευτέρα προβλέπεται βελτίωση του καιρού, με εξασθένηση των πολύ θυελλωδών ανέμων. Οι κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλώνονται στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις που θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400m) της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης, από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

naftemporiki.gr