Για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτη των λειτουργών της Δικαιοσύνης, η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε:  

«Σήμερα τιμούμε τη μνήμη του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, προστάτη των δικαστών, των δικηγόρων και όλων των λειτουργών του χώρου της Δικαιοσύνης.

Ο Άγιος της Εκκλησίας μας και διακεκριμένος νομικός, έμεινε στην ιστορία για τη φιλοσοφική του κατάρτιση και τη βαθιά του καλλιέργεια, ενώ  αναδείχθηκε σε άξιο και επιφανή νομικό, ανώτατο δικαστικό και μέλος του Αρείου Πάγου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, υπηρέτησε πιστά της αρχές της  Δικαιοσύνης,  με ανεπίληπτο ήθος και άκαμπτη συνείδηση, και εφάρμοσε ευλαβικά τον άγραφο νόμο του Θεού. Υπήρξε κάτοχος μεγάλης σοφίας και θυσιάστηκε για τις αρχές και αξίες της Δικαιοσύνης, της αρετής, της υπομονής και της αγάπης.

Η μέρα αυτή αποτελεί μία πρόσκληση και πρόκληση συνάμα για όλους τους δικαστικούς λειτουργούς αλλά και τους εν γένει λειτουργούς της Δικαιοσύνης, να αναλογιστούμε το βάρος της ευθύνης που φέρουμε, υπηρετούντες τον ύψιστο αυτό θεσμό της Ελληνικής Πολιτείας, έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. 

Η Δικαιοσύνη, ως ύψιστη έννοια, εκπηγάζει από δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία και πρέπει να διακρίνουν τους φορείς της: την ηθική και τη συνείδηση. Όμως, καμία έννοια δικαιοσύνης δεν υφίσταται ούτε εφαρμόζεται στην πράξη, εάν δεν υπαγορεύεται από την αγάπη και την αλήθεια. 

Ο χώρος της Δικαιοσύνης οφείλει να απολαμβάνει πλήρη ανεξαρτησία , να εγγυάται την κοινωνική ομαλότητα και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σήμερα, ωστόσο, εμφανίζεται βαθιά πληγωμένος, αφού, η υγειονομική, οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, έχει αφήσει ανοιχτά τραύματα. Και αυτά πρέπει να κλείσουν με μέτρα, πρόνοια και βοήθεια από την Πολιτεία.

Αποστολή όλων μας είναι, με φάρο το έργο και τη ζωή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη για οδηγό, να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε τις θεμελιώδεις αρχές  και αξίες που διέπουν διαχρονικά την ελληνική Δικαιοσύνη. 

«Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της γης…» μας καλεί ο Προφήτης Ησαΐας.