Για τη καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης που με τον μανδύα ενός πολιτικού κόμματος, έδρασε σε όλη τη χώρα, δημιουργώντας εστίες νεοφασισμού, τοποθετήθηκε η βουλευτής του Νομού Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής κ.Ευαγγελία Λιακούλη, με αφορμή το ένα έτος  από την ανακοίνωση της απόφασης, με την οποία καταδικάστηκε το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

«Κάθε Δημοκράτης και Δημοκράτισσα, σήμερα συλλογάται βαθιά και πανηγυρίζει επετειακά, τη μεγάλη, ιστορική νίκη της Δημοκρατίας ενάντια στο φασισμό.

Πέρασε πια ένας χρόνος από τότε που όλοι μαζί  συγκεντρωθήκαμε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και έξω από το Εφετείο, ζητωκραυγάσαμε για τη νίκη της Δικαιοσύνης.

Στις 7 Οκτωβρίου 2020 καταδικάστηκαν 69 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων μέλη τοπικών οργανώσεων, στελέχη και η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, κατηγορούμενοι για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Αυτή την μέρα, δικαιώθηκε ταυτόχρονα η Μάνα-  Μάγδα Φύσσα,  για τον αδικοχαμένο γιο της , που  η δολοφονία του έγινε η αφορμή να ξυπνήσει επιτέλους το πολιτικό σύστημα και να αντιδράσει  στην φανερή απειλή εναντίον της Δημοκρατίας.

Ένα χρόνο πριν, σαν σήμερα, η  Δικαιοσύνη άρθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Όλοι οι προοδευτικοί πολίτες και όλες οι κοινωνικές συλλογικότητες δικαιώθηκαν για τους αγώνες τους ενάντια στο φασισμό και στο σκοταδισμό.

Όμως, τίποτε δεν είναι μόνιμο και τίποτε δεδομένο. 

Τα πρόσφατα γεγονότα στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης και στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες ότι ο φασισμός είναι εδώ και το «αυγό του φιδιού» βρίσκεται σε διαρκή επώαση. 

Η αναζωπύρωση φασιστικών πρακτικών και μεθοδεύσεων, μας υπενθυμίζει εμφαντικά την υποχρέωσή μας,  για μόνιμη επαγρύπνηση.

 Η ανοχή της Κυβέρνησης, οι ακραίοι συμψηφισμοί που επιχείρησε, τα αντανακλαστικά που δεν επέδειξε και ο  αλληθωρισμός της σε δράσεις εκτός του συνταγματικού τόξου, με το φανερό κλείσιμο του ματιού στην ακροδεξιά, μας θέτουν σε εγρήγορση.   

Ούτε καν  το αντιστάθμισμα της πρόσφατης διαγραφής κυβερνητικού βουλευτή που προκάλεσε με τις ακραίες θέσεις του -  που πάντως από την αρχή είχε !-, μπορεί να θολώσει το τοπίο, για τις πραγματικές προθέσεις της.   

 Η δική μας απάντηση στις συντηρητικές παλινωδίες της Κυβέρνησης είναι μόνο μία : Μένουμε ενεργοί και πάντα σε επιφυλακή. Γιατί πάντα το «αυγό του φιδιού» θα περιμένει τις κατάλληλες συνθήκες για να εμφανιστεί.

Και δεν είναι απλώς μια απάντηση. Είναι ένα αξιακό χρέος 

Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, στην Ελλάδα, στον τόπο που γέννησε το Φώς της Δημοκρατίας, να υπάρξει χώρος ανάπτυξης του φασισμού.

Με ενότητα, αγωνιζόμαστε κάθε μέρα για να μην μείνει ανοιχτή ούτε μια χαραμάδα για να αναπτυχθούν τέτοια μορφώματα, που γεννούν ολοκαυτώματα, βία, μίσος, απανθρωπιά, ρατσισμό, ανισότητα, παρανομία, δυστυχία..

Στον ιερό αυτό αγώνα Δημοκρατίας και Ανθρωπιάς, δεν περισσεύει κανένας. 

Γιατί μόνο ΜΑΖΙ, τελειώνουμε με τους νεοναζί».