Στο μνημόσυνο της αείμνηστης Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, το οποίο τελέσθηκε στο Α Νεκροταφείο Αθηνών, παραβρέθηκε η Λαρισαία Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και προσωπική φίλη της εκλιπούσας, Ευαγγελία Λιακούλη.  

Στο πλαίσιο της σημερινής ημέρας η κ Λιακούλη,  με μήνυμά της δήλωσε:

«Με μεγάλη συγκίνηση,  τελέσαμε το μνημόσυνο της αείμνηστης Προέδρου μας και ξεχωριστής Φίλης,  Φώφης Γεννηματά, που έφυγε τόσο απροσδόκητα από κοντά μας, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην καρδιά μας και στην πολιτική ζωή του  τόπου μας.

Οι συνθήκες, προσωπικές και πολιτικές, μέσα στις οποίες άσκησε τα πολιτικά της καθήκοντα, αλλά και πτυχές σημαντικών στιγμών, που έγιναν γνωστές μετά το θάνατό της , επιβεβαίωσαν τη γενναιότητά της, το ήθος της και την πολιτική ακεραιότητα που την διέκρινε πάντα.

Σήμερα, ήρθαμε με πόνο κοντά και πάλι στις μνήμες που μας κρατάνε  συνδεδεμένους με τη Φώφη, νιώσαμε την μεγάλη απώλειά της και επαναλάβαμε την υπόσχεσή μας να κρατήσουμε τις αρχές και αξίες που εκείνη υπηρέτησε με μεγάλη αφοσίωση, πάντα ψηλά.

Το όνομα της Φώφης Γεννηματά, παραπέμπει στη γενναιότητα, στην καθαρότητα, στην ηθική και στην ανθρωπιά. 

Αξίες που αποτελούν την παρακαταθήκη της και συνάμα το δικό μας χρέος να διαφυλάξουμε. 

Διατυπώνω δημόσια την πρόταση να δημιουργήσουμε λογοτεχνική βιβλιοθήκη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, που θα φέρει το όνομά της -μια  δική της πρόταση, που ήδη πήρε σάρκα και οστά στο νοσοκομείου του «Ευαγγελισμού».

Επίσης, θα αιτηθώ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρισας, την ονοματοδοσία ενός δρόμου της πόλης, με το όνομά της. 

Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία, να απευθυνθώ στους αυτοδιοικητικούς και επιστημονικούς φορείς της Λάρισας, στην 5Η ΥΠΕ και στη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, αλλά και στους απλούς πολίτες, με ένα κάλεσμα ψυχής, να κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, της δικής μας Φώφης...»