Συναγερμός "σήμανε" λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου καθώς δέχθηκαν κλήση από τον παγωμένο Όλυμπο.

Δύο νεαροί 21 χρονών κινούνταν στο δασικό δρόμο Σταυρού – Πριονίων. Οι δύο νεαροί και επίδοξοι ορειβάτες ήταν σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση από τη χαμηλή θερμοκρασία και το πολύ χιόνι.

Αμέσως όχημα με 2 διασώστες ξεκίνησε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου για τον εντοπισμό τους. Το τζιπ στο οποίο επέβαιναν έφτασε μέχρι το καταφύγιο του Σταυρού και από εκεί οι δύο διασώστες ξεκίνησαν πεζοί για να τους εντοπίσουν. Τους εντόπισαν με συμπτώματα υποθερμίας και οι 4 επέστρεψαν στο καταφύγιο του Σταυρού.

Σύμφωνα με τo olympusmera.gr, οι νεαροί δεν είχαν μαζί τους ορειβατικό εξοπλισμό, έφτασαν στην περιοχή με το τρένο και από το Σταθμό, με τα πόδια έφτασαν μέχρι λίγο πριν τα Πριόνια.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 12:45 όταν και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου με ασθενοφόρο και είναι καλά στην υγείας τους. Το βράδυ διανυκτέρευσαν στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου.

Οι δύο νεαροί είναι φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ethnos.gr