Είναι απίστευτες οι διαστάσεις που έχει προσλάβει η οικονομική κρίση στους ελεύθερους επαγγελματίες όλων των επιστημονικών κλάδων. Η αναδουλειά, σε συνδυασμό με την αδυσώπητη φορολόγηση, έχει αναγκάσει πολλούς να μεταναστεύσουν ή να στραφούν σε άλλες κατευθύνσεις.

Μία πρωτόγνωρη όσο και σοκαριστική περίπτωση αλλαγής επαγγέλματος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του kosmoslarissa.gr, εκείνη που συναντάμε στον Δήμο Τεμπών.

Μια Λαρισαία δικηγόρος, μέλος του δικηγορικού συλλόγου Λάρισας η οποία διατηρούσε επί χρόνια δικηγορικό γραφείο στην πόλη μαζί με συναδέλφους της, έκανε τα χαρτιά της και προσελήφθη με μοριοδότηση στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Τεμπών.

Η ίδια, μητέρα τριών παιδιών, έχοντας μάλιστα και μεταπτυχιακό, δεν έχει πρόβλημα να μαζεύει καθημερινά σκουπίδια με το απορριμματοφόρο του Δήμου για να βγάλει το ψωμί της.

H δουλειά δεν είναι ντροπή. Η ντροπή ανήκει εξ΄ολοκλήρου στην Ελληνική πολιτεία που άφησε ένα ακόμα επάγγελμα να πληθωριστεί και τώρα επιστήμονες, οι οποίοι ξόδεψαν τα καλύτερα χρόνια τους για να σπουδάσουν, υποβιβάζονται και τα προσόντα τους εξομοιώνονται με εκείνα ενός απόφοιτου δημοτικού σχολείου. Ίσα ίσα για να έχουν ένα μεροκάματο …

Κώστας Τόλης kosmoslarissa.gr

* Η φωτογραφία είναι αρχείου