Δικάζονται σήμερα Δευτέρα, στη μία μετά το μεσημέρι, στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, η 21χρονη φοιτήτρια και ο 50χρονος λέκτορας του πανεπιστημίου ο οποίος κατηγορείται από την ίδια ότι την ξυλοκόπησε στο γραφείο του στο Βόλο την περασμένη Πέμπτη.

Μήνυση υπέβαλε και ο εκπαιδευτικός κατηγορώντας την φοιτήτρια για ψευδή καταμήνυση καθώς και για απειλή και εξύβριση.  Για τον λόγο αυτό οι δύο μηνύσεις θα συνεκδικαστούν

Το περιστατικό που έχει προκαλέσει σάλο στην εκπαιδευτική κοινότητα του πανεπιστημίου, αποκαλύφθηκε στις 9 το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν η 21χρονη φοιτήτρια εντοπίστηκε στο ισόγειο του ιδρύματος, μπροστά από το ασανσέρ, τραυματισμένη, ενώ έχανε διαδοχικά τις αισθήσεις της. 

Αρκετή ώρα πριν είχαν τελειώσει τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο. «Βοήθεια, βοήθεια», ακούστηκε μία γυναικεία φωνή από τον πρώτο όροφο. Φοιτητής, που αντιλήφθηκε την απελπισμένη κοπέλα έτρεξε μαζί με άλλον εργαζόμενο  να βοηθήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθησαν να κατεβάσουν τη φοιτήτρια στο ισόγειο με το ασανσέρ.

Καθηγητές του Πανεπιστημίου κινητοποιήθηκαν άμεσα. Κάλεσαν σε βοήθεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ συνόδευσαν την κοπέλα στο Αχιλλοπούλειο. Η 21χρονη οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών έλαβε εξιτήριο.

Η νεαρή απευθύνθηκε τότε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και κατέθεσε μήνυση. Η 21χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, στράφηκε κατά καθηγητή τον οποίο κατηγορεί ότι τη χτύπησε με τα χέρια του στο πρόσωπο, ενώ την απειλούσε και την εξύβριζε ταυτόχρονα.

 Οι λόγοι που οδήγησαν στον άγριο τσακωμό δεν έχουν διευκρινιστεί ποιοι είναι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο συνέβη στο γραφείο του Διδάκτορα όπου η 21χρονη τον αναζήτησε.

Λ.Ε.