Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο για πολλούς ανθρώπους να ξεκινούν μια δουλειά που τους φαίνεται ελκυστική και ενδιαφέρουσα αλλά όσο περισσότερο χρόνο περνούν στο εργασιακό περιβάλλον τόσο πιο δύσκολα και κουραστικά φαντάζουν όλα.

 

Αυτό μπορεί να συμβεί είτε τον πρώτο είτε τον εικοστό πρώτο μήνα δουλειάς στην συγκεκριμένη θέση. Και οι πιθανοί λόγοι είναι πολλοί: εχθρικό εργασιακό περιβάλλον, χαμηλός μισθός, αφόρητος φόρτος εργασίας, και πολλοί άλλοι.

 

Αν παρόλα αυτά πρόκειται για μια θέση που σε ενδιαφέρει ή για τον οποιοδήποτε λόγο θέλεις να δώσεις μία ακόμα ευκαιρία πριν αρχίσεις να ψάχνεις για κάτι καινούριο, στο άρθρο αυτό θα βρεις 4 συμβουλές για να νιώσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές σου και τρόπους για να αγαπήσεις την δουλειά σου.

 

1.   Μην επαναπαύεσαι

 

Είναι μεγάλη αλήθεια ότι μέσα από την δουλειά, μέσα από την πρακτική άσκηση, αντιλαμβάνεσαι, μαθαίνεις και κατανοείς την ουσία και τις υποχρεώσεις ενός επαγγέλματος, ανεξαρτήτως από τα πτυχία που μπορεί να έχεις. Δεν είναι μόνο οι δικές σου ικανότητες που έχουν σημασία. Για να πας μπροστά θα πρέπει να βλέπεις τον ανταγωνισμό, να είσαι ενήμερος για τις εξελίξεις στον κλάδο σου και να δοκιμάζεις νέες τεχνικές. Με το να ενισχύεις τα ήδη υπάρχοντα ταλέντα σου και να βελτιώνεις τα σημεία που υστερείς με σωστό business coaching θα ανανεωθεί η αγάπη σου για την συγκεκριμένη δουλειά και θα βρεις και νέες πτυχές της που θα σε ενθουσιάσουν.

 

2.   Αποσυνδέσου

 

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί και να τονιστεί ότι καμία δουλειά δεν θα πρέπει να απαιτεί να εργάζεσαι ή να σκέφτεσαι για αυτή όλο το 24ωρο. Είναι υψίστης σημασίας να έχεις χρόνο μέσα στην ημέρα σου να αποφορτιστείς από το άγχος της δουλειάς, να αφιερώσεις χρόνο στην ψυχική και σωματική σου υγεία με την βοήθεια βιταμινών από το FotoPharmacy, να περάσεις κάποιες ώρες με την οικογένειά σου, να βγεις έξω με φίλους και γενικά να φροντίζεις και την προσωπική σου ζωή. Ένας άνθρωπος που σκέφτεται μόνο την δουλειά του γρήγορα θα κουραστεί από την μονοτονία και θα απογοητευτεί με τον εαυτό του για όλες τις εμπειρίες και τα συναισθήματα που δεν άφησε τον εαυτό του να ζήσει.

 

3.   Κάνε την εργασία παιχνίδι

 

Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι αυτοί που ξυπνούν το πρωί και πηγαίνουν με χαρά στην δουλειά τους. Ένας τρόπος για να συμβεί και σε εσένα αυτό είναι μετατρέποντας αυτό το περιβάλλον σε έναν χώρο όπου νιώθεις όμορφα και ευχάριστα. Πώς θα καταφέρεις να κάνεις κάτι τέτοιο; Ίσως αν αντιμετωπίζεις τα καθημερινά σου καθήκοντα όχι σαν υποχρεώσεις αλλά σαν βήματα ενός παιχνιδιού. Για παράδειγμα, δοκίμασε να φτιάξεις την πιο διασκεδαστική παρουσίαση που έχει σχεδιαστεί πότε σε αυτή την εταιρεία ή προσπάθησε να γράψεις ένα email σε χρόνο ρεκόρ (έλεγξε, όμως, το κείμενό σου για πιθανά λάθη πριν το στείλεις).

 

4.   Κάνε νέους φίλους

 

Όσο πιο κοντά είσαι με τους συναδέλφους σου τόσο πιο ενδιαφέρουσες μπορούν να γίνουν οι μέρες της εβδομάδας. Κανόνισε να βγείτε μια μέρα για έναν καφέ ή για ένα ποτό και προσπαθήστε να γνωρίσετε ο ένας τον άλλο. Μπορεί ο επόμενος αδελφικός φίλος σου να είναι τόσο κοντά αλλά να μην το ξέρεις.