Πρωτόγνωρες απειλές για την ακεραιότητά του αντιμετωπίζει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Πετράκος από καταληψίες αντιεξουσιαστές και πιο συγκεκριμένα από μέλη της κατάληψης Τερμίτα στον Βόλο. Απειλητικά μηνύματα για την ασφάλειά του, γράφτηκαν με σπρέι στους τοίχους του κτιρίου Παπαστράτου αλλά και κοντά στο σπίτι του.

Ο κ. Πετράκος βρίσκεται στο στόχαστρο των αναρχικών επειδή το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποφάσισε να αξιοποιήσει την περιουσία του στην οποία περιλαμβάνονται και παλιά εγκατελειμένα κτίρια τα οποία παραμένουν κατειλημμένα από ομάδες αντιεξουσιαστών από το 2011! 

Μάλιστα οι καταληψίες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις από σήμερα Παρασκευή, με την αστυνομία να βρίσκεται επί ποδός.

Ανακοινώσεις μέσω indymedia

Μέσω της σελίδας indymedia ανακοινώθηκε για την Παρασκευή 25 Αυγούστου δράση αλληλεγγύης στις καταλήψεις στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης, και την 1η Σεπτεμβρίου πορεία στον Βόλο για την υπεράσπιση της κατάληψης Τερμίτα.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και αφορούν το σπίτι μας, την κατάληψη Τερμίτα, αλλά και πολλές συντροφικές κατειλημμένες κοινότητες που δέχονται απειλές από εταιρείες, μπάτσους, πρυτανικές αρχές κτλ, παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε μια πανελλαδική ημέρα δράσεων αλληλεγγύης στις καταλήψεις την Παρασκευή 25 Αυγούστου. Κλείνουμε το μάτι στις/στους καταληψίες και τα αλληλέγγυα συντρόφια, και περιμένουμε να συναντηθούμε μέσω των συντονισμένων μας δράσεων. Να στήσουμε αναχώματα στην καταστολή, να υπερασπιστούμε τις κοινότητες μας.


Επιπλέον, καλούμε σε διαδήλωση υπεράσπισης της Τερμίτας κόντρα στους σχεδιασμούς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Α.Ε. την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη στον Βόλο.
Περισσότερες πληροφορίες και υλικό θα αναρτηθούν σύντομα.  
Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά, κρατάμε τις κοινότητες μας ζωντανές, τα σχέδια τους θα μείνουν στα χαρτιά».

Ο Γεώργιος Πετράκος

Λ.Ε.